ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ситно та дуже ароматно: пиріг з адигейським та твердим сиром

Рецепти 12:16 - 08 травня 2024

Випічка виходить дуже ніжна та пишна

Ситно та дуже ароматно: пиріг з адигейським та твердим сиром

Пиріг з адигейським та твердим сиром/Фото: man_darinka.food

Пропоную рецепт смачного, ситного та дуже ароматного пирога з дріжджового тіста з сирною начинкою. Випічка дуже ніжна та пишна, тісто виходить пористим та повітряним. Додатково до начинки можна додати кисломолочний сир і зелень. Для рецепта можна використовувати моцарелу, сулугуні або напівтверді сири, які добре плавляться у духовці.

Інгредієнти для тіста:

  • пшеничне борошно – 250 г;
  • молоко – 125 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • сухі дріжджі – 3 г;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • адигейський сир – 300 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • помідори чері – 3 шт.;
  • петрушка – 3-4 гілочки.

Приготування:

1. У глибокому посуді з'єднаємо тепле молоко (30-38 градусів) та дріжджі. Перемішаємо інгредієнти, накриємо харчовою плівкою, залишимо у теплому місці на 10 хвилин.

2. Додамо в опару яйце, рафіновану олію, цукор та сіль. Перемішаємо.

3. У кілька прийомів введемо в тісто просіяне борошно, кожен раз перемішуючи інгредієнти до однорідності.

4. Замісимо м'яке еластичне тісто. Перекладемо його в глибокий посуд, змащений олією, накриємо харчовою плівкою і залишимо в теплому місці на 1-1,5 години.

5. Адигейський та твердий сир подрібнимо на тертці з великим полотном. Додамо в сирну суміш дрібно порубану петрушку, перемішаємо.

6. Коли тісто підійде та збільшиться в об'ємі в 2 рази, викладемо його на робочу поверхню та обімнемо. На пергаменті розкачаємо тісто в круглий пласт діаметром 30 см і товщиною 7-8 мм.

7. Поверх тіста викладемо тарілку меншого діаметра, у мене 26 см. Ножем зробимо розрізи завтовшки 1 см по всьому периметру пирога.

8. Приберемо тарілку. Злегка підтягуючи пелюстки тіста, перехрестимо їх один з одним, втискаючи краї в основу тіста. Сформуємо ажурний бортик у пирога.

9. У центр заготовки викладемо начинку. Зверху викладемо половинки помідорів чері зрізом униз.

10. Накриємо дріжджовий пиріг харчовою плівкою, залишимо в теплі для вистоювання на 25 хвилин.

11. Перенесемо пиріг на деко, відправимо в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Коли бортики пирога набудуть золотистого відтінку, дістанемо його з духовки. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати рецепт млинцевого торта жульєн.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин