Ситно та дуже ароматно: пиріг з адигейським та твердим сиром
Випічка виходить дуже ніжна та пишна

Пиріг з адигейським та твердим сиром/Фото: man_darinka.food
Пропоную рецепт смачного, ситного та дуже ароматного пирога з дріжджового тіста з сирною начинкою. Випічка дуже ніжна та пишна, тісто виходить пористим та повітряним. Додатково до начинки можна додати кисломолочний сир і зелень. Для рецепта можна використовувати моцарелу, сулугуні або напівтверді сири, які добре плавляться у духовці.
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно – 250 г;
- молоко – 125 мл;
- рослинна олія – 50 мл;
- куряче яйце – 1 шт.;
- сухі дріжджі – 3 г;
- цукор – 0,5 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- адигейський сир – 300 г;
- твердий сир – 150 г;
- помідори чері – 3 шт.;
- петрушка – 3-4 гілочки.
Приготування:
1. У глибокому посуді з'єднаємо тепле молоко (30-38 градусів) та дріжджі. Перемішаємо інгредієнти, накриємо харчовою плівкою, залишимо у теплому місці на 10 хвилин.
2. Додамо в опару яйце, рафіновану олію, цукор та сіль. Перемішаємо.
3. У кілька прийомів введемо в тісто просіяне борошно, кожен раз перемішуючи інгредієнти до однорідності.
4. Замісимо м'яке еластичне тісто. Перекладемо його в глибокий посуд, змащений олією, накриємо харчовою плівкою і залишимо в теплому місці на 1-1,5 години.
5. Адигейський та твердий сир подрібнимо на тертці з великим полотном. Додамо в сирну суміш дрібно порубану петрушку, перемішаємо.
6. Коли тісто підійде та збільшиться в об'ємі в 2 рази, викладемо його на робочу поверхню та обімнемо. На пергаменті розкачаємо тісто в круглий пласт діаметром 30 см і товщиною 7-8 мм.
7. Поверх тіста викладемо тарілку меншого діаметра, у мене 26 см. Ножем зробимо розрізи завтовшки 1 см по всьому периметру пирога.
8. Приберемо тарілку. Злегка підтягуючи пелюстки тіста, перехрестимо їх один з одним, втискаючи краї в основу тіста. Сформуємо ажурний бортик у пирога.
9. У центр заготовки викладемо начинку. Зверху викладемо половинки помідорів чері зрізом униз.
10. Накриємо дріжджовий пиріг харчовою плівкою, залишимо в теплі для вистоювання на 25 хвилин.
11. Перенесемо пиріг на деко, відправимо в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Коли бортики пирога набудуть золотистого відтінку, дістанемо його з духовки. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт млинцевого торта жульєн.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!