ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смакота до кінчиків пальців: рецепт вареників із соковитою полуницею

Рецепти 16:30 - 27 червня 2021

Традиційна українська страва в новому форматі

Рецепт вареників із полуницею

Фото: сайт Mamaipapakiev

Літо настало, а це означає, що сезон смачних і водночас корисних фруктів і ягід відкрито. Сьогодні ми поділимось, як готувати полуницю в кастрюлі та мультиварці. Тож беріть робіть скріншот рецепту та гайда на грядку чи в супермаркет за горіхом, саме так, виявляється, правильніше називати плоди полуниці горіхами, а не ягодами.

Користь полуниці:

  • Полуниця багата на вітамін С, калій, фолієву кислоту та клітковину. Усі ці важливі поживні речовини підтримують повсякденне функціонування організму.
  • Полуниця має профілактичний ефект від серцевих захворювань через високий вміст поліфенолів.
  • Через високий вміст калію полуниця може принести користь людям з підвищеним ризиком високого кров’яного тиску, допомагаючи нейтралізувати вплив натрію на організм.
  • Полуниця — корисна ягода для людей з діабетом. Істотний вміст клітковини в ягодах допомагає регулювати рівень цукру в крові і підтримувати його стабільність, уникаючи екстремальних максимумів і мінімумів.
  • Вживання в їжу таких продуктів, як полуниця, виноград, кавун і диня, з високим вмістом води і клітковини, може допомогти гідратації організму та підтримувати регулярну дефекацію.

Тепер перейдемо відповідно до приготування вареників із полуницею в кастрюлі.

Інгредієнти:

  • Борошно — 5 склянок
  • Кефір — 0,5 л
  • Яйце — 1 шт.
  • Полуниця — 0,5 кг
  • Цукор — 2 ст. л для тіста і присипка — за смаком
  • Сіль — щіпка
  • Сода - 1 ч. л.

Рецепт:

  1. У кефір кімнатної температури поклади соду, сіль і 2 ст.л цукру, добре перемішай. Сода повинна зашипіти.
  2. 4 склянки просіяного борошна помісти в глибоку миску, зроби невелику виїмку в борошні і розбий в неї яйце. Потім заливай кефір, ретельно збиваючи тісто ложкою. Досип ще 1 склянку борошна і замішуюй тісто руками.
  3. Накрий тісто рушником і дай постояти протягом 20 хвилин.
  4. Підготуй тим часом полуницю. Помий, очисти від хвостиків, просуши.
  5. Рівномірно розкачай тісто в широкий тонкий корж (товщиною до 1 см) на плоскій поверхні. Склянкою виріж кружечки для вареників.
  6. У кожен кружечок поклади щіпку сахара і вклади 2-3 полунички, в залежності від розміру ягоди. Різати ягоди не можна, щоб не пустили сік.
  7. Зліпи вареники.
  8. Спар в каструлі воду, злегка підсоли, помісти в неї вареники, дай закипіти і після цього вари ще протягом 7-10 хвилин. Готові, вони повинні набрякнути в два рази. Подавай до столу гарячими, обипав цукром або додавши розтопленого вершкового масла, щоб не злипалися.
Фото: Today. UA

Тепер рецепт для тих, хто хоче приготувати страву в мультиварці.

  1. Налий в ємність мультиварки 0,5-1 л окропу.
  2. Кошик для приготування на пару змасти олією і виклади в нього вареники так, щоб не стикалися один з одним і щоб відкритими залишалися дірки для виходу пара. Накрий кришкою.
  3. Включи функцію "Варка на пару". Вари протягом 5-7 хвилин.
  4. Готові вареники акуратно зніми лопаткою.
Фото: Апостроф

Раніше ми ділились із вами, як приготувати ідеальний лимонад у домашніх умовах, який охолодить у спеку.

Джерело: Tochka.net

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин