Смакота до кінчиків пальців: рецепт вареників із соковитою полуницею
Традиційна українська страва в новому форматі

Фото: сайт Mamaipapakiev
Літо настало, а це означає, що сезон смачних і водночас корисних фруктів і ягід відкрито. Сьогодні ми поділимось, як готувати полуницю в кастрюлі та мультиварці. Тож беріть робіть скріншот рецепту та гайда на грядку чи в супермаркет за горіхом, саме так, виявляється, правильніше називати плоди полуниці горіхами, а не ягодами.
Користь полуниці:
- Полуниця багата на вітамін С, калій, фолієву кислоту та клітковину. Усі ці важливі поживні речовини підтримують повсякденне функціонування організму.
- Полуниця має профілактичний ефект від серцевих захворювань через високий вміст поліфенолів.
- Через високий вміст калію полуниця може принести користь людям з підвищеним ризиком високого кров’яного тиску, допомагаючи нейтралізувати вплив натрію на організм.
- Полуниця — корисна ягода для людей з діабетом. Істотний вміст клітковини в ягодах допомагає регулювати рівень цукру в крові і підтримувати його стабільність, уникаючи екстремальних максимумів і мінімумів.
- Вживання в їжу таких продуктів, як полуниця, виноград, кавун і диня, з високим вмістом води і клітковини, може допомогти гідратації організму та підтримувати регулярну дефекацію.
Тепер перейдемо відповідно до приготування вареників із полуницею в кастрюлі.
Інгредієнти:
- Борошно — 5 склянок
- Кефір — 0,5 л
- Яйце — 1 шт.
- Полуниця — 0,5 кг
- Цукор — 2 ст. л для тіста і присипка — за смаком
- Сіль — щіпка
- Сода - 1 ч. л.
Рецепт:
- У кефір кімнатної температури поклади соду, сіль і 2 ст.л цукру, добре перемішай. Сода повинна зашипіти.
- 4 склянки просіяного борошна помісти в глибоку миску, зроби невелику виїмку в борошні і розбий в неї яйце. Потім заливай кефір, ретельно збиваючи тісто ложкою. Досип ще 1 склянку борошна і замішуюй тісто руками.
- Накрий тісто рушником і дай постояти протягом 20 хвилин.
- Підготуй тим часом полуницю. Помий, очисти від хвостиків, просуши.
- Рівномірно розкачай тісто в широкий тонкий корж (товщиною до 1 см) на плоскій поверхні. Склянкою виріж кружечки для вареників.
- У кожен кружечок поклади щіпку сахара і вклади 2-3 полунички, в залежності від розміру ягоди. Різати ягоди не можна, щоб не пустили сік.
- Зліпи вареники.
- Спар в каструлі воду, злегка підсоли, помісти в неї вареники, дай закипіти і після цього вари ще протягом 7-10 хвилин. Готові, вони повинні набрякнути в два рази. Подавай до столу гарячими, обипав цукром або додавши розтопленого вершкового масла, щоб не злипалися.

Тепер рецепт для тих, хто хоче приготувати страву в мультиварці.
- Налий в ємність мультиварки 0,5-1 л окропу.
- Кошик для приготування на пару змасти олією і виклади в нього вареники так, щоб не стикалися один з одним і щоб відкритими залишалися дірки для виходу пара. Накрий кришкою.
- Включи функцію "Варка на пару". Вари протягом 5-7 хвилин.
- Готові вареники акуратно зніми лопаткою.

Раніше ми ділились із вами, як приготувати ідеальний лимонад у домашніх умовах, який охолодить у спеку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!