ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Справжня українська паляниця на заквасці: цей рецепт передають поколіннями

Рецепти 20:32 - 08 травня 2024

Найсмачніший хліб виходив із печі, тому цей рецепт вимагає вміння роботи з нею

Рецепт української паляниці, який варто спробувати та зберегти / Фото: youtube/@nashi.besahy

Рецепт української паляниці, який варто спробувати та зберегти / Фото: youtube/@nashi.besahy

Наші пращури знали, як спекти справжню українську паляницю, яка з сільської печі завжди виходила ароматною, дуже пишною та неймовірно смачною.

Пропонуємо вам цей рецепт паляниці на заквасці, для створення якого знадобляться пшеничне борошно, кілька доступних продуктів і ваша любов.

Інгредієнти

  • Закваска — 400 г;
  • Борошно пшеничне цільнозернове — 400 г;
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку — 600 г;
  • Вода — 630 г;
  • Сіль — 20 г;
  • Дріжджі — 3 г.

Рецепт української паляниці

  1. Приготуйте закваску з 200 г цільнозернового борошна і 200 г води. Залиште її на кілька днів, після чого змішайте з розведеними у воді дріжджами.
  2. Просійте борошно вищого ґатунку і змішайте з другим типом борошна та сіллю, після чого з'єднайте всі складові.
  3. Замішуйте близько 10 хвилин, а потім залиште на кілька годин. Сформуйте дві кулі та залиште відстоюватися ще 2 години.
  4. Викладіть сформований хліб на велику лопату і відправте в піч, після чого почекайте приблизно 50 хвилин і насолоджуйтеся результатом.

Раніше кулінарна майстриня розкрила рецепт гуцульського деруна.

Джерело: youtube/@nashi.besahy

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин