Справжня українська паляниця на заквасці: цей рецепт передають поколіннями
Найсмачніший хліб виходив із печі, тому цей рецепт вимагає вміння роботи з нею

Рецепт української паляниці, який варто спробувати та зберегти / Фото: youtube/@nashi.besahy
Наші пращури знали, як спекти справжню українську паляницю, яка з сільської печі завжди виходила ароматною, дуже пишною та неймовірно смачною.
Пропонуємо вам цей рецепт паляниці на заквасці, для створення якого знадобляться пшеничне борошно, кілька доступних продуктів і ваша любов.
Інгредієнти
- Закваска — 400 г;
- Борошно пшеничне цільнозернове — 400 г;
- Борошно пшеничне вищого ґатунку — 600 г;
- Вода — 630 г;
- Сіль — 20 г;
- Дріжджі — 3 г.
Рецепт української паляниці
- Приготуйте закваску з 200 г цільнозернового борошна і 200 г води. Залиште її на кілька днів, після чого змішайте з розведеними у воді дріжджами.
- Просійте борошно вищого ґатунку і змішайте з другим типом борошна та сіллю, після чого з'єднайте всі складові.
- Замішуйте близько 10 хвилин, а потім залиште на кілька годин. Сформуйте дві кулі та залиште відстоюватися ще 2 години.
- Викладіть сформований хліб на велику лопату і відправте в піч, після чого почекайте приблизно 50 хвилин і насолоджуйтеся результатом.
Раніше кулінарна майстриня розкрила рецепт гуцульського деруна.
Джерело:
youtube/@nashi.besahy
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні