Грузинський салат Глехурад зі свіжих овочів: хрусткий та ароматний
Страва освіжає та чудово доповнює м’ясо

Фото: УНІАН
Глехурад — це грузинський весняний салат, який подають до м’ясних страв та ковбасок. Він малокалорійний, тому підходить людям, які стежать за здоров’ям та фігурою.
Що треба:
- огірки - 200 г;
- помідори - 200 г;
- болгарський перець - 200 г;
- редис - 100 г;
- фіолетова цибуля - 50 г;
- листя салату - 3-4 шт.
Для заправки:
- волоські горіхи - 70 г;
- часник - 3 зубчики;
- вода - 3 ст. л.;
- яблучний або винний оцет - 1 ст. л.;
- приправа хмелі сунелі - щіпка;
- перець гострий мелений - щіпка;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
Спочатку зробіть заправку. Для цього промийте горіхи і злегка підсмажте їх на сухій сковороді. Остудіть та подрібніть горіхи в ступці або в чаші блендера. Часник натріть на дрібній тертці або подавіть. Змішайте подрібнені горіхи, часник, оцет, хмелі-сунелі і гострий перець. Додайте трішки води і посоліть.
Приготуйте салат. Редис, цибулю і огірки наріжте тонкими півкільцями, а помідори тонкими часточками. Перець наріжте соломкою. Салатні листя порвіть руками. Змішайте всі овочі в салатнику та посоліть. Додайте заправку та перемішайте. Залиште постояти в холодильнику на 20-30 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати тефтелі в картопляних кошичках.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!