ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Грузинський салат Глехурад зі свіжих овочів: хрусткий та ароматний

Рецепти 17:20 - 09 травня 2024

Страва освіжає та чудово доповнює м’ясо

Грузинський салат Глехурад зі свіжих овочів: хрусткий та ароматний

Фото: УНІАН

Глехурад — це грузинський весняний салат, який подають до м’ясних страв та ковбасок. Він малокалорійний, тому підходить людям, які стежать за здоров’ям та фігурою.

Що треба:

  • огірки - 200 г;
  • помідори - 200 г;
  • болгарський перець - 200 г;
  • редис - 100 г;
  • фіолетова цибуля - 50 г;
  • листя салату - 3-4 шт.

Для заправки:

  • волоські горіхи - 70 г;
  • часник - 3 зубчики;
  • вода - 3 ст. л.;
  • яблучний або винний оцет - 1 ст. л.;
  • приправа хмелі сунелі - щіпка;
  • перець гострий мелений - щіпка;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

Спочатку зробіть заправку. Для цього промийте горіхи і злегка підсмажте їх на сухій сковороді. Остудіть та подрібніть горіхи в ступці або в чаші блендера. Часник натріть на дрібній тертці або подавіть. Змішайте подрібнені горіхи, часник, оцет, хмелі-сунелі і гострий перець. Додайте трішки води і посоліть.

Приготуйте салат. Редис, цибулю і огірки наріжте тонкими півкільцями, а помідори тонкими часточками. Перець наріжте соломкою. Салатні листя порвіть руками. Змішайте всі овочі в салатнику та посоліть. Додайте заправку та перемішайте. Залиште постояти в холодильнику на 20-30 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати тефтелі в картопляних кошичках.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин