ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Відкрийте полуничний сезон найсмачнішим десертом: готуємо ніжний весняний мус

Рецепти 15:06 - 23 травня 2024

Цей десерт поєднує ароматну полуницю та ванільно-вершковий смак

Мусовий десерт з полуниці та вершками/Фото: кадр з відео

Мусовий десерт з полуниці та вершками/Фото: кадр з відео

Цей мусовий десерт такий ніжний, що неможливо зупинитись. У сезон полуниці ви повинні обов’язково приготувати та здивувати гарною подачею.

Ефектний зріз, ароматна полуниця та ванільно-вершковий смак – все в одному десерті.

Рецепт полуничного мусу: інгредієнти

Полуничний мус:

  • полуниця 300 г
  • цукор 30 г
  • лимонний сік 1 ст л
  • желатин 11 г
  • вода для желатину 70 г

Ванільний мус:

  • сметана 20% 300 г
  • цукор 70 г
  • ванілін
  • желатин 10 г
  • вода для желатину 60 г

Вершковий мус:

  • вершки 20/33% 150 г
  • цукор 20 г
  • ванілін
  • желатин 5 г
  • вода для желатину 30 г

Спосіб приготування полуничного мусу:

Полуничний мус:

  1. Полуницю подрібнюємо до стану пюре. За бажанням проціджуємо крізь сито, щоб зникла зернистість у смаку.
  2. Додаємо цукор та лимонний сік, добре перемішуємо.
  3. Желатин швидкорозчинний розчиняємо у гарячій воді або готуємо за інструкцією. Вливаємо в полуницю через ситечко. Змішуємо міксером до однорідності.

Ванільний мус:

  1. Сметану з’єднуємо з цукром та ваніліном. Желатин розчиняємо у гарячій воді. Вливаємо в сметану через ситечко. Змішуємо міксером до однорідності.
  2. Полуничну та ванільну маси часто перемішуємо. Якщо злегка стають в’язкими, наливаємо у форму почергово ополоник ванільної та полуничної маси. Прибираємо у холодильник до повного застигання.

Вершковий мус:

  1. Вершки з’єднуємо з цукром та ваніліном.
  2. Желатин розчиняємо у гарячій воді. Вливаємо у вершки через ситечко.
  3. Змішуємо міксером до однорідності. Виливаємо у форму.
  4. Відправляємо у холодильник для стабілізації щонайменше на 4 години або на ніч.

Перед подачею нарізаємо на брусочки і насолоджуємось.

Пропонуємо також приготувати морозиво з трьох інгредієнтів. Дуже просто і це вигідніше ніж купувати в магазині.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин