Відкрийте полуничний сезон найсмачнішим десертом: готуємо ніжний весняний мус
Цей десерт поєднує ароматну полуницю та ванільно-вершковий смак

Мусовий десерт з полуниці та вершками/Фото: кадр з відео
Цей мусовий десерт такий ніжний, що неможливо зупинитись. У сезон полуниці ви повинні обов’язково приготувати та здивувати гарною подачею.
Ефектний зріз, ароматна полуниця та ванільно-вершковий смак – все в одному десерті.
Рецепт полуничного мусу: інгредієнти
Полуничний мус:
- полуниця 300 г
- цукор 30 г
- лимонний сік 1 ст л
- желатин 11 г
- вода для желатину 70 г
Ванільний мус:
- сметана 20% 300 г
- цукор 70 г
- ванілін
- желатин 10 г
- вода для желатину 60 г
Вершковий мус:
- вершки 20/33% 150 г
- цукор 20 г
- ванілін
- желатин 5 г
- вода для желатину 30 г
Спосіб приготування полуничного мусу:
Полуничний мус:
- Полуницю подрібнюємо до стану пюре. За бажанням проціджуємо крізь сито, щоб зникла зернистість у смаку.
- Додаємо цукор та лимонний сік, добре перемішуємо.
- Желатин швидкорозчинний розчиняємо у гарячій воді або готуємо за інструкцією. Вливаємо в полуницю через ситечко. Змішуємо міксером до однорідності.
Ванільний мус:
- Сметану з’єднуємо з цукром та ваніліном. Желатин розчиняємо у гарячій воді. Вливаємо в сметану через ситечко. Змішуємо міксером до однорідності.
- Полуничну та ванільну маси часто перемішуємо. Якщо злегка стають в’язкими, наливаємо у форму почергово ополоник ванільної та полуничної маси. Прибираємо у холодильник до повного застигання.
Вершковий мус:
- Вершки з’єднуємо з цукром та ваніліном.
- Желатин розчиняємо у гарячій воді. Вливаємо у вершки через ситечко.
- Змішуємо міксером до однорідності. Виливаємо у форму.
- Відправляємо у холодильник для стабілізації щонайменше на 4 години або на ніч.
Перед подачею нарізаємо на брусочки і насолоджуємось.
Пропонуємо також приготувати морозиво з трьох інгредієнтів. Дуже просто і це вигідніше ніж купувати в магазині.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні