Неповторне полунично-шоколадне морозиво: готуємо вдома!
Це морозиво стане справжньою окрасою вашого столу

Полунично-шоколадне морозиво/Фото: instagram. emiliya.yevtushenko
Хто ж не любить морозиво? А ще краще — домашнє, з натуральних інгредієнтів та без штучних добавок? Ось вам рецепт, який неодмінно стане вашим улюбленим!
Інгредієнти (на 12 порцій):
- 500-600 г полуниці.
- 350-400 г шоколаду (білого або молочного).
- 50 мл олії.
- 100 мл йогурту.
Приготування:
- Розтоплюємо шоколад імпульсами в мікрохвильовці, добре розмішуємо. Додаємо олію, перемішуємо до однорідності.
- Форму для кексів застеляємо пергаментом і виливаємо на дно трохи шоколадної суміші, формуючи тонкий шар. Відправляємо форму в морозилку на 10-15 хвилин, щоб шоколад застиг.
- Тим часом ріжемо полуницю на шматочки та з'єднуємо її з йогуртом.
- Дістаємо форму з морозилки і викладаємо на застиглий шоколад полунично-йогуртову суміш.
- Залишок шоколаду перекладаємо в кондитерський мішок і поливаємо ним полуницю. Відправляємо форму назад у морозилку на 2 години, щоб морозиво повністю застигло.
- Готове морозиво дістаємо з морозилки, за бажанням прикрашаємо свіжими ягодами, листочками м'яти або тертим шоколадом.
Замість кексів можна використовувати будь-яку іншу форму, наприклад, форму для хліба або силіконові формочки для морозива.
Спробуйте приготувати соковитий весняний салат з болгарським перцем та сиром фета.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні