ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Важко зупинитися на одному шматочку: рецепт сиркової запіканки з сухофруктами

Рецепти 21:16 - 27 травня 2024

Цукор можна регулювати на ваш смак

Важко зупинитися на одному шматочку: рецепт сиркової запіканки з сухофруктами

Рецепт сиркової запіканки з сухофруктами / Фото: Freepik

Вам точно варто приготувати цю смакоту.

Вам знадобиться:

  • 1 кг кисломолочного сиру (рекомендовано 5-9% жирності)
  • 5 яєць
  • 200 г сметани
  • 200 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 60 г манної крупи
  • цедра одного апельсина
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  2. У великій мисці змішуємо кисломолочний сир, яйця, сметану, звичайний та ванільний цукор. Найзручніше це робити міксером.
  3. Додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо.
  4. Родзинки та курагу добре миємо. Курагу нарізаємо на маленькі кубики.
  5. Додаємо до сиркової маси цедру апельсина, курагу та родзинки, ще раз ретельно перемішуємо.
  6. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї підготовлену масу. Розрівнюємо ложкою і ставимо в духовку на 45 хвилин (режим верх-низ, без конвекції)
  7. Вимикаємо духовку, трохи відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку охолоджуватися.
  8. Після охолодження (хоча б до кімнатної температури) можна нарізати і куштувати. Найкраще смакує зі сметаною.

Нещодавно ми ділилися рецептом кабачкової піци.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин