Важко зупинитися на одному шматочку: рецепт сиркової запіканки з сухофруктами
Цукор можна регулювати на ваш смак

Рецепт сиркової запіканки з сухофруктами / Фото: Freepik
Вам точно варто приготувати цю смакоту.
Вам знадобиться:
- 1 кг кисломолочного сиру (рекомендовано 5-9% жирності)
- 5 яєць
- 200 г сметани
- 200 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 60 г манної крупи
- цедра одного апельсина
- 100 г родзинок
- 100 г кураги
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- У великій мисці змішуємо кисломолочний сир, яйця, сметану, звичайний та ванільний цукор. Найзручніше це робити міксером.
- Додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо.
- Родзинки та курагу добре миємо. Курагу нарізаємо на маленькі кубики.
- Додаємо до сиркової маси цедру апельсина, курагу та родзинки, ще раз ретельно перемішуємо.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї підготовлену масу. Розрівнюємо ложкою і ставимо в духовку на 45 хвилин (режим верх-низ, без конвекції)
- Вимикаємо духовку, трохи відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку охолоджуватися.
- Після охолодження (хоча б до кімнатної температури) можна нарізати і куштувати. Найкраще смакує зі сметаною.
Нещодавно ми ділилися рецептом кабачкової піци.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні