ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачний десерт до чаю: рецепт торф'яного пирога з вишнею

Рецепти 12:11 - 28 травня 2024

Готуємо традиційну страву естонської кухні

Смачний десерт до чаю: рецепт торф'яного пирога з вишнею

Рецепт торф'яного пирога з вишнею/Фото: mil_alexx

Торф’яний пиріг – це традиційний десерт естонської кухні, який поєднує в собі крихке тісто та начинку з домашнього сиру.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 400 г борошна
  • 4 ст.л какао
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 200 г холодного вершкового масла

Для начинки

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г сметани (15%)
  • 2 ст.л крохмалю
  • ванільний цукор 10 г
  • 300 г вишень чи черешень без кісточки + 1 ст.л крохмалю

Приготування:

  • в тарілку вкидаємо борошно, холодне масло, просіяне какао, дрібку солі, цукор. Все перетираємо руками в крихту. Або це швидше можна зробити в кухонному комбайні.
  • в іншу тарілку вкидаємо сир, сметану, цукор, ванільний цукор, яйця — і перебиваємо блендером в однорідну масу. Додаємо крохмаль і розмішуємо.
  • вишні або черешні вимішайте з крохмалем. Підійдуть свіжі, розморожені чи консервовані
  • беремо форму застелену пергаментом. Всипте 2/3 крихти, і втрамбуйте її. Влийте половину сирної маси, закиньте ягоди, і залийте сирною масою що лишилась. Зверху акуратно присипте крихтою що залишилась
  • випікаємо при 180С 60 хв. Дайте повністю охолонути і лише тоді діставайте з форми

Раніше ми пропонували спробувати простий рецепт найсмачніших домашніх нагетсів.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин