Смачний десерт до чаю: рецепт торф'яного пирога з вишнею
Готуємо традиційну страву естонської кухні

Рецепт торф'яного пирога з вишнею/Фото: mil_alexx
Торф’яний пиріг – це традиційний десерт естонської кухні, який поєднує в собі крихке тісто та начинку з домашнього сиру.
Інгредієнти:
Для тіста
- 400 г борошна
- 4 ст.л какао
- 100 г цукру
- дрібка солі
- 200 г холодного вершкового масла
Для начинки
- 500 г кисломолочного сиру
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 100 г сметани (15%)
- 2 ст.л крохмалю
- ванільний цукор 10 г
- 300 г вишень чи черешень без кісточки + 1 ст.л крохмалю
Приготування:
- в тарілку вкидаємо борошно, холодне масло, просіяне какао, дрібку солі, цукор. Все перетираємо руками в крихту. Або це швидше можна зробити в кухонному комбайні.
- в іншу тарілку вкидаємо сир, сметану, цукор, ванільний цукор, яйця — і перебиваємо блендером в однорідну масу. Додаємо крохмаль і розмішуємо.
- вишні або черешні вимішайте з крохмалем. Підійдуть свіжі, розморожені чи консервовані
- беремо форму застелену пергаментом. Всипте 2/3 крихти, і втрамбуйте її. Влийте половину сирної маси, закиньте ягоди, і залийте сирною масою що лишилась. Зверху акуратно присипте крихтою що залишилась
- випікаємо при 180С 60 хв. Дайте повністю охолонути і лише тоді діставайте з форми
Раніше ми пропонували спробувати простий рецепт найсмачніших домашніх нагетсів.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні