Кабачки з бринзою: рецепт ідеальної запіканки
Ця неймовірно ніжна страва сподобається навіть найвибагливішим гурманам

Фото: Рexels/ Автор - Maksim Goncharenok
Запіканка з кабачків і бринзи - традиційна страва східної кухні, найбільш популярною вона є в Туреччині та Болгарії. Ця смачна страва підійде на вечерю, і обід, а готувати її дуже швидко та легко.
Інгредієнти:
- кабачки - 5 шт;
- бринза - 200 г;
- борошно - 2 ст. л;
- вершкове масло - 50 г;
- яйця - 2 шт;
- петрушка, базилік - по 40 г;
- молоко - 1 стакан;
- олія - 2 ст. л;
- сіль, перець - за смаком.
Помийте і наріжте кільцями кабачки, потім відваріть їх в солоній воді близько 5 хвилин. Тим часом приготуйте соус: на гарячій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, яйця і молоко. Постійно помішуйте суміш, поки вона не стане однорідною, в кінці додайте сіль і перець.
На змащену олією форму для запікання викладіть кабачки. Наступним шаром викладіть бринзу з зеленню, зверху залийте готовим соусом. Випікайте страву 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!