Відкриваємо сезон шашлику: соковите м'ясо в пікантному маринаді
Цей рецепт стане чудовою основою для приготування шашлику, м'яса по-французьки або інших страв з м'ясом

Соковитий шашлик/Фото: Bing
Втомилися від сухого та жорсткого м'яса? Цей рецепт стане вашим рятівником! Завдяки маринаду з пікантними інгредієнтами та секретному способу приготування ваше м'ясо буде неймовірно соковитим, ароматним і просто танутиме в роті.
Інгредієнти:
- 1.5 кг свинячої шийки.
- 2 ст. л. оливкової олії.
- 1 ч. л. гірчиці.
- 1 ст. л. томатної пасти.
- 1 ст. л. гострої паприки.
- 1-3 ст. л. соєвого соусу.
- 1 ст. л. меду.
- 1 ч. л. приправи для м'яса.
- 0.5 ст. л. солі
- Мінеральна вода.
- 1 ст. л. гранатового соусу.
Приготування:
- Наріжте м'ясо на порційні шматки.
- У мисці змішайте оливкову олію, гірчицю, томатну пасту, паприку, соєвий соус, мед, приправу для м'яса, сіль і гранатовий соус.
- Додайте м'ясо до маринаду і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був вкритий сумішшю.
- Залиште м'ясо маринуватися мінімум на 3-4 години, а краще на ніч в холодильнику.
- Обсмажте м'ясо на сковороді або грилі до золотистої скоринки.
- Лайфхак для соковитості: Перекладіть смажене м'ясо в каструлю, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин.
- Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду трохи гострого перцю чилі. А якщо у вас немає мінеральної води, можна використовувати звичайну воду.
P.S. Не забудьте про секретний інгредієнт — терпіння! Чим довше м'ясо маринується, тим воно буде смачнішим.
Спробуйте приготувати смачний літній сніданок: човники з кабачків з куркою та грибами.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні