Неймовірно смачно і пікантно: люля кебаб з індички з аджикою по-аджарськи
Справжній скарб грузинської кухні

Люля кебаб з індички з аджикою по-аджарськи / Фото: Bing
Грузинська кухня відома у всьому світі завдяки неймовірним смакам та пікантним закускам. Спробєумо насолодитись і ми, приготувавши з фудблогером Ірискою Дімітровою люля кебаб та аджику по-аджарськи.
Інгредієнти:
- 1 кг філе стегна індички без шкіри
- 100 г сала
- 1 невелика цибулина
- сіль, перець
- 1 ст л приправи "Грузинська"
- свіжа кінза
Аджика по-аджарськи:
- 200 г гострого перцю
- свіжа зелень кропу, кінзи та петрушки
- 3-4 зуб часнику
- сіль
- 1 ч л "Хмелі-сунелі"
- 1-2 ч л приправи "Кавказька"
Приготування:
- Філе індичого стегна пропускаємо через м’ясорубку разом з салом. Додаємо подрібнену цибулину, сіль, чорний перець, приправу "Грузинську" від Іріс і зелень кінзи. Фарш перемішуємо і відбиваємо протягом 5— 10 хвилин. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 — 3 години.
- Коли фарш дуже добре охолоне насаджуємо його на шпажки і формуємо люля кебаб (приблизно по 100-120г фаршу на 1 шпажку) Перекладаємо на деко, застелене пергаментом, або на решітку і готуємо в духовці при температурі 190 ° приблизно 30 хвилин. Готовність перевіряємо ножем.
- Для аджики перець чилі миємо, нарізаємо на невеликі шматки і перекладаємо в чашу блендера. Туди ж додаємо свіжу зелень кропу, кінзи та петрушки. Перебиваємо все блендером і додаємо сіль, подрібнений часник, хмелі-сунелі і приправу "Кавказьку" від Іріс.Перемішуємо і подаємо разом з люля кебабом. Смачного!
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом корисного салату на літо: смачний і дуже простий варіант.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні