Те що треба у спеку: рецепт холодного борщу по-литовськи
Цей рецепт дещо відрізняється від традиційного, але не поступається за смаком

Рецепт холодного борщу/Фото: кадр з відео
Якщо ви обожнюєте борщ і не хочете відмовлятися від нього у літню спеку, пропонуємо приготувати його за особливим рецептом.
Не лише для українців борщ є національною стравою. Литовський холодний борщ або холодник смачний і дуже простий у приготуванні, а що найважливіше – його їдять холодним, що уже доречно у спеку.
Рецепт холодного борщу: інгредієнти
- Буряк варений або запечений – 400 г;
- Огірки – 3 шт (середні);
- Яйця варені– 4 шт;
- Зелень (кріп, зелена цибуля);
- Кефір – 1 л;
- Вода – 1 л;
- Сіль;
- Цукор;
- Лимонна кислота.
Спосіб приготування холодного борщу:
- Зелень дрібно нарізати і відправити в каструлю. Можна посолити і перетерти ложкою, щоб зелень дала більше смаку і аромату.
- Варений буряк, яйця та свіжі огірки натерти на велику тертку.
- Залити все кефіром і розбавити водою до потрібної густоти (приблизно 1:1).
- За смаком додати сіль, цукор, лимонну кислоту чи лимонний сік.
- Дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
Пропонуємо також приготувати фаршировані макарони у вершковому соусі. Ця страва стане чудовою вечерею для всієї родини. Її легко приготувати, а інгредієнти доступні та недорогі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні