ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Те що треба у спеку: рецепт холодного борщу по-литовськи

Рецепти 15:44 - 01 липня 2024

Цей рецепт дещо відрізняється від традиційного, але не поступається за смаком

Рецепт холодного борщу/Фото: кадр з відео

Рецепт холодного борщу/Фото: кадр з відео

Якщо ви обожнюєте борщ і не хочете відмовлятися від нього у літню спеку, пропонуємо приготувати його за особливим рецептом.

Не лише для українців борщ є національною стравою. Литовський холодний борщ або холодник смачний і дуже простий у приготуванні, а що найважливіше – його їдять холодним, що уже доречно у спеку.

Рецепт холодного борщу: інгредієнти

  • Буряк варений або запечений – 400 г;
  • Огірки – 3 шт (середні);
  • Яйця варені– 4 шт;
  • Зелень (кріп, зелена цибуля);
  • Кефір – 1 л;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Лимонна кислота.

Спосіб приготування холодного борщу:

  1. Зелень дрібно нарізати і відправити в каструлю. Можна посолити і перетерти ложкою, щоб зелень дала більше смаку і аромату.
  2. Варений буряк, яйця та свіжі огірки натерти на велику тертку.
  3. Залити все кефіром і розбавити водою до потрібної густоти (приблизно 1:1).
  4. За смаком додати сіль, цукор, лимонну кислоту чи лимонний сік.
  5. Дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.

Пропонуємо також приготувати фаршировані макарони у вершковому соусі. Ця страва стане чудовою вечерею для всієї родини. Її легко приготувати, а інгредієнти доступні та недорогі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин