Кебаб без соусу — як борщ без сметани: готуємо ідеальну часникову заправку
Це автентичний рецепт, який готують в Туреччині

Кебаб без соусу — як борщ без сметани: готуємо ідеальну часникову заправку/Фото: pexels
Часниковий соус для кебабу має багатовікову історію, що сягає корінням в середземноморську та близькосхідну кухні. Існує кілька варіацій його приготування. Ми пропонуємо варіант, який полюбляють готувати в Туреччині.
Що треба:
- зубчик часнику - 2 штуки
- Часникова заправка для салату - 1 упаковка
- йогурт - 200 мілілітрів
- Майонез - 200 мілілітрів
- петрушка
Приготування:
Подрібніть часник, потім добре розімніть його ножем до однорідної пасти. Змішайте часникову заправку для салату з йогуртом та майонезом. Дрібно наріжте петрушку. Старанно змішайте всі інгредієнти.
Для соусу використовуйте свіжий часник. Майте на увазі, що молодий часник менш гострий.
Для густого соусу використовуйте грецький йогурт. Для рідшого візьміть звичайний йогурт (його можна додатково розвести молоком).
Якщо ви бажаєте зробити заправку під свій смак, то можете додати лимонний сік, сіль, мед, м’яту, мигдаль або улюблену зелень. Можна спробувати веганський варіант, в якому замість йогурту беруть кокосовий йогурт або авокадо.
Соус чудово підходить до шашлику та кебабу. З ним буде смачною шаурма, гіроскоп, фалафель. Чудово соус підкреслить смак овочів, приготованих на грилі. Також він буде доречним до картоплі фрі, піти чи звичайного лаваша.
Найкраще соус подавати охолодженим (5-8°C). Зберігатися в холодильнику може до 3-5 діб. Заморожувати не варто. Найкраще зберігати в герметичній ємності. Перед подачею потрібно перемішати.
Раніше ми писали про те, як приготувати салат для гурманів-екстремалів з грильованими баклажанами та чилі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!