ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Родом з Іспанії: рецепт емпанадас з кукурудзою та моцарелою

Рецепти 14:47 - 04 липня 2024

Смачні пиріжки з спекотної країни

Родом з Іспанії: рецепт емпанадас з кукурудзою та моцарелою

Рецепт емпанадас з кукурудзою та моцарелою / Фото: Pixabay

Якщо ви це ще не готували, вам обов'язково треба це зробити!

Вам знадобиться:

Тісто:

  • 250 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 70 г холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 60 г сметани
  • 50 мл холодної води
  • дрібка солі

Начинка:

  • 200 г моцарели
  • 300 г вареної кукурудзи
  • сіль за смаком
  • яйце для змащування

Приготування

  1. У мисці змішайте борошно, сіль та розпушувач. Додайте вершкове масло та розітріть його до утворення крихти. Додайте жовток, сметану та воду, швидко замісіть тісто. Замотайте його в плівку та покладіть у холодильник мінімум на 1 годину.
  2. Змішайте кукурудзу з моцарелою та сіллю.
  3. Розкачайте тісто на робочій поверхні, присипаній борошном, до тонкого шару. Виріжте кружечки діаметром 10 см. Візьміть кружечок тіста, покладіть у середину столову ложку начинки та сформуйте пиріжок. За бажанням зробіть декоративний бортик.
  4. Викладіть сформовані пиріжки на дощечку та охолодіть їх у морозилці протягом 15 хвилин.
  5. Нагрійте духовку до 180 градусів. Викладіть емпанадас на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх зверху яйцем та випікайте у духовці протягом 25 хвилин до золотистого кольору.

Нещодавно ми ділилися рецептом курячого філе в медово-гірчічній глазурі.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин