Родом з Іспанії: рецепт емпанадас з кукурудзою та моцарелою
Смачні пиріжки з спекотної країни

Рецепт емпанадас з кукурудзою та моцарелою / Фото: Pixabay
Якщо ви це ще не готували, вам обов'язково треба це зробити!
Вам знадобиться:
Тісто:
- 250 г борошна
- 5 г розпушувача
- 70 г холодного вершкового масла
- 1 жовток
- 60 г сметани
- 50 мл холодної води
- дрібка солі
Начинка:
- 200 г моцарели
- 300 г вареної кукурудзи
- сіль за смаком
- яйце для змащування
Приготування
- У мисці змішайте борошно, сіль та розпушувач. Додайте вершкове масло та розітріть його до утворення крихти. Додайте жовток, сметану та воду, швидко замісіть тісто. Замотайте його в плівку та покладіть у холодильник мінімум на 1 годину.
- Змішайте кукурудзу з моцарелою та сіллю.
- Розкачайте тісто на робочій поверхні, присипаній борошном, до тонкого шару. Виріжте кружечки діаметром 10 см. Візьміть кружечок тіста, покладіть у середину столову ложку начинки та сформуйте пиріжок. За бажанням зробіть декоративний бортик.
- Викладіть сформовані пиріжки на дощечку та охолодіть їх у морозилці протягом 15 хвилин.
- Нагрійте духовку до 180 градусів. Викладіть емпанадас на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх зверху яйцем та випікайте у духовці протягом 25 хвилин до золотистого кольору.
Нещодавно ми ділилися рецептом курячого філе в медово-гірчічній глазурі.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні