Творожно-рисова запіканка: 4 інгредієнти для ніжного десерту
Запіканка буде ще смачнішою на наступний день після приготування

Творожно-рисова запіканка/Фото: скрін з відеорецепту emiliya.yevtushenko
Цей простий рецепт запіканки з сиром і рисом стане вашим улюбленим завдяки його простоті, доступним інгредієнтам та неймовірно ніжному смаку. Запіканка готується з 4 основних інгредієнтів, які легко знайти на будь-якій кухні, а процес приготування займе не більше години.
Інгредієнти:
- 150 г сухого круглого рису.
- 250 г сиру.
- 2 яйця.
- 100 г цукру.
Інструкції:
- Відваріть рис. Доведіть до кипіння підсолену воду в каструлі. Додайте промитий рис і варіть 6 хвилин до напівготовності. Зніміть з вогню, відцідіть рис і дайте йому охолонути.
- З'єднайте жовтки з цукром. Відокремте жовтки від білків. У мисці збийте жовтки з цукром до пишної маси. За бажанням додайте ванільний цукор для аромату.
- З'єднайте сир з жовтками. Додайте сир до жовткової маси та ретельно збийте блендером до однорідної консистенції.
- Змішайте рис з сирною масою. Додайте охолоджений рис до сирної маси та добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Збийте білки. В іншій мисці збийте білки до пишної стійкої піни.
- Об'єднайте білки з сирно-рисовою масою: Акуратно введіть збиті білки в сирно-рисову суміш, використовуючи ложку або лопатку, щоб зберегти пишність.
- Підготуйте форму для випікання. Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
- Викладіть запіканку у форму. Перекладіть сирно-рисову масу у підготовлену форму. Для красивої золотистої скоринки можна змастити верх запіканки столовою ложкою сметани.
- Випікайте.Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте запіканку протягом 25-30 хвилин, або до золотистого кольору.
- Дайте запіканці охолонути. Коли запіканка буде готова, дайте їй трохи охолонути перед подачею.
Спробуйте приготувати смачний рататуй для всієї сім'ї.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні