Хрусткі, з бульбашками та соковиті: блогерка поділилася найвдалішим рецетпом чебуреків
Крім окропу є секретний інгредієнт ідеального тіста

Рецепт ідеальних чебуреків/Фото: кадр з відео
Апетитні смажені пиріжки з начинкою прийшли до нас з Близького Сходу і Середньої Азії. На Кавказі кожна господиня має свій секрет приготування цієї страви.
Рецепт домашніх чебуреків на окропі просто ідеальний. Блогерка поділилася перевіреним рецептом.
Рецепт чебуреків: інгредієнти
Для тіста:
- 400 г борошна
- 1 ч.л. солі (без гірки)
- 200 г окропу
- 40 г олії
- 20 г горілки (замінити і опустити цей складник НЕМОЖЛИВО!)
Для начинки:
- 300 г фаршу
- Сіль
- Перець
- 1 велика цибулина
- 1-2 зубці часнику
- 100 г холодної води
- зелень(за бажанням)
Спосіб приготування чебуреків:
- Тісто: до просіяного борошна додати сіль, вимішати ложкою. По середині зробити заглиблення, влити окріп, олію та горілку, вимішати ложкою тісто. Після цього замісити. Воно буде еластичне та не липнутиме до рук. Загорнути у плівку чи пакет та залишити тісто відпочити на 20 хв.
- Начинка: тут все максимально просто! До фаршу додати раніше перемелені у блендері цибулю та часник. Посолити, поперчити і влити воду. Начинку потрібно добряче перемішати.
- Тісто розділити на невеликі шматочки, по 40-50 г, округлити, розкачати тоненько і сформувати чебуреки звичним для вас способом.
- Смажити у глибокій олії до рум’яності. Підказка! Щоб у готових чебуреків було побільше бульбашок, я під час смаження додатково поливаю за допомогою ложки одну сторону гарячою олією, поки смажиться інша.
Це класичне ризото з грибами — страва, яка завжди виглядає елегантно та смакує бездоганно. Завдяки простим інгредієнтам і техніці мантека́тури, ви можете приготувати це ніжне, кремове та ароматне ризото, яке не поступатиметься ресторанному. Всього кілька кроків — і ваша кухня перетвориться на справжній гастрономічний рай!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!