Хрусткі та смачні: Ідеальний рецепт консервованих огірків
Цей рецепт стане впору тим, хто любить зимою насолоджуватись хрусткими огірками

Консервовані огірки/Фото: Bing
Консервовані огірки — це популярний спосіб зберігання овочів, що дозволяє насолоджуватися їх свіжим смаком протягом усього року. Вони використовуються як закуска, інгредієнт для салатів або гарнір до основних страв. Цей рецепт стане в пригоді тим, хто любить хрусткі огірочки.
Підготовка:
- Огірки замочуємо у воді на 3-4 години.
- Підготовляємо часник, цибулю, чорний перець горошком, листя хрону, чорної смородини та вишні.
- Стерилізуємо банки та кришки.
Процес приготування:
- На дно банки кладемо 3 зубчики часнику, цибулю, листя хрону, смородини та вишні, перець горошком.
- Щільно викладаємо огірки.
- Заливаємо окропом і через хвилину зливаємо.
- Знову заливаємо окропом, даємо постояти 2 хвилини і зливаємо у каструлю.
Для маринаду:
- На 1 л окропу додаємо 3 ст.л. цукру, 3 ст.л. солі та 100 мл оцту. Доводимо до кипіння та розливаємо по банках.
Закатуємо кришки — і наші огірки готові. Спробуйте ще приготувати на зиму чаламаду: вітамінний літній салат в банці на зиму.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні