ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжне та соковите: готуємо м'ясо по-чорногорськи

Рецепти 20:31 - 21 серпня 2024

Ця страва перенесе вас думками у Чорногорію, на берег моря

Рецепт неймовірно смачного мʼяса/Фото: кадр з відео

Рецепт неймовірно смачного мʼяса/Фото: кадр з відео

Чи мріяли ви колись опинитися в мальовничих горах Чорногорії, за столом з гостинними її мешканцями? Де традиційно пригощають всіх мʼясом під сачем, а вітер приносить аромати свіжих трав і чистого повітря. Відчути цю атмосферу можна й в себе на кухні.

Зберігайте та готуйте мʼясо по-чорногорськи зі справжнім балканським смаком! Цей рецепт точно підкорить ваші серця і стане улюбленою стравою на кожному столі.

Рецепт м'яса по-чорногорськи: інгредієнти

  • Мʼясо телятини – 1,3 кг (або яловичина, баранина, курка);
  • Оливкова олія – 100 г;
  • Морква – 2 шт;
  • Картопля – 6 шт;
  • Солодкий перець – 2 шт;
  • Червона цибуля – 2 шт;
  • Цибуля порей – 1 шт (за бажанням);
  • Сухе біле вино – 70 мл;
  • Розмарин сушений – 2 ч.л;
  • Петрушка або кінза – 20 г;
  • Лавровий лист – 4 шт;
  • Часник – 8 зубців;
  • Сванська сіль – 1 ч.л;
  • Паприка – 1 ч.л;
  • Сіль, перець – на смак.

Спосіб приготування м'яса по-чорногорськи:

  1. Всі овочі та мʼясо нарізати на великі шматки.
  2. В пательню налити олію. Викласти всі овочі. По колу розкласти посолене мʼясо. В центр викласти картоплю, розрізану навпіл. Додати сіль та перець.
  3. Зверху на картоплю покласти пучок зелені.
  4. Додати розмарин, сванську сіль та паприку, розрізані навпіл зубці часнику, цибулю, розрізану на 4 частини та лавровий лист.
  5. Полити оливковою олією та додати вино.
  6. Накрити кришкою та готувати при температурі 160° протягом 4 годин.

Хочете приготувати смачний і ситний суп, але не маєте багато часу? Суп із фрикадельками — це ідеальний варіант, який легко готується і не потребує складних інгредієнтів.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин