Ніжне та соковите: готуємо м'ясо по-чорногорськи
Ця страва перенесе вас думками у Чорногорію, на берег моря

Рецепт неймовірно смачного мʼяса/Фото: кадр з відео
Чи мріяли ви колись опинитися в мальовничих горах Чорногорії, за столом з гостинними її мешканцями? Де традиційно пригощають всіх мʼясом під сачем, а вітер приносить аромати свіжих трав і чистого повітря. Відчути цю атмосферу можна й в себе на кухні.
Зберігайте та готуйте мʼясо по-чорногорськи зі справжнім балканським смаком! Цей рецепт точно підкорить ваші серця і стане улюбленою стравою на кожному столі.
Рецепт м'яса по-чорногорськи: інгредієнти
- Мʼясо телятини – 1,3 кг (або яловичина, баранина, курка);
- Оливкова олія – 100 г;
- Морква – 2 шт;
- Картопля – 6 шт;
- Солодкий перець – 2 шт;
- Червона цибуля – 2 шт;
- Цибуля порей – 1 шт (за бажанням);
- Сухе біле вино – 70 мл;
- Розмарин сушений – 2 ч.л;
- Петрушка або кінза – 20 г;
- Лавровий лист – 4 шт;
- Часник – 8 зубців;
- Сванська сіль – 1 ч.л;
- Паприка – 1 ч.л;
- Сіль, перець – на смак.
Спосіб приготування м'яса по-чорногорськи:
- Всі овочі та мʼясо нарізати на великі шматки.
- В пательню налити олію. Викласти всі овочі. По колу розкласти посолене мʼясо. В центр викласти картоплю, розрізану навпіл. Додати сіль та перець.
- Зверху на картоплю покласти пучок зелені.
- Додати розмарин, сванську сіль та паприку, розрізані навпіл зубці часнику, цибулю, розрізану на 4 частини та лавровий лист.
- Полити оливковою олією та додати вино.
- Накрити кришкою та готувати при температурі 160° протягом 4 годин.
Хочете приготувати смачний і ситний суп, але не маєте багато часу? Суп із фрикадельками — це ідеальний варіант, який легко готується і не потребує складних інгредієнтів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!