ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Справжня смакота: рецепт курки, запеченої з лимоном та травами

Рецепти 14:26 - 26 серпня 2024

Приготуйте до святкового столу або порадуйте коханого

Справжня смакота: рецепт курки, запеченої з лимоном та травами

Рецепт курки, запеченої з лимоном та травами / Фото: Pixabay

Дуже зручна страва, адже курка запікатиметься одразу з гарніром.

Вам знадобиться:

  • 1 ціла курка (1,5-2 кг)
  • Сіль і перець на смак
  • 2 ч.л. сушеного базиліка
  • 4 лимони
  • Пучок петрушки (половина невеликого пучка)
  • 3 ст.л. олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 кг картоплі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C (верх-низ, без конвекції).
  2. Вимийте курку та обсушіть її паперовим рушником. Натріть сіллю, перцем і сушеним базиліком зовні та всередині, а потім покладіть у форму для запікання з високими бортиками.
  3. Картоплю очистіть, вимийте та наріжте на четвертинки або половинки, якщо вона невелика. Викладіть її навколо курки, посоліть і поперчіть.
  4. Три лимони розріжте на четвертинки та покладіть всередину курки, добре утрамбовуючи.
  5. Поставте курку запікатися на 1 годину.
  6. Для ароматної суміші: дрібно наріжте петрушку, натріть на дрібній терці часник і цедру одного лимона. Покладіть усе в миску, додайте сіль і олію, перемішайте.
  7. Через годину випікання витягніть курку з духовки та рясно обмажте її приготованою сумішшю.
  8. Знизьте температуру духовки до 180°C і допікайте курку ще 30-35 хвилин. За 15 хвилин до готовності можна ввімкнути конвекцію для більш хрусткої скоринки. Готово!

Нещодавно ми ділилися рецептом тушкованої картоплі з ковбасками.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин