Французька класика без зусиль: готуємо неймовірний вишневий клафуті
Цей десерт вразить своєю елегантністю та смаком

Сезон Вишень? Спробуйте легкий і ароматний клафуті, що розтане в роті/Фото: кадр з відео Blonde’s bread
Шукаєте десерт, що вразить своєю елегантністю, але не вимагатиме годин на кухні? Тоді зустрічайте вишневий клафуті! Хоча його назва звучить вишукано й навіть трохи екзотично, не дайте себе ввести в оману — цей французький шедевр напрочуд простий у приготуванні.
Уявіть собі: соковиті, стиглі вишні ніжаться в ніжному, мигдально-ароматному заварному кремі, створюючи ідеальний баланс смаків та текстур. Цей рецепт стане чудовим способом використати урожай вишень і подарувати собі та близьким справжнє свято смаку!
Рецепт вишневого клафуті: інгредієнти
- 3 яйця
- 1 склянка незбираного молока
- ½ склянки грецького йогурту
- ⅓ склянки цукру
- ½ склянки борошна
- ½ чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
- 1/4 чайної ложки мигдалевого екстракту
- 1/4 склянки розтопленого масла
- Цедра ½ лимона
- 1 склянка черешні без кісточок чи кислої вишні
- цукрова пудра, для посипання
- підсмажений сирий мигдаль, нарізаний скибочками, для подачі
Спосіб приготування вишневого клафуті:
- У мисці змішайте яйця, молоко, йогурт, цукор, борошно, сіль, ваніль і мигдальний екстракт. Збийте до однорідної маси. Додайте розтоплене масло і цедру лимона та перемішайте до повного змішування.
- Накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 170 °C і змастіть маслом вісім формочок об'ємом 175 мл.
- Розділіть тісто по формочках. Зверху на тісто викладіть шар вишень.
- Випікати 30-35 хвилин, поки вони не стануть злегка золотисто-коричневими і ледь застигнуть у середині. Дати постояти 10 хвилин перед подачею.
- Перед подачею посипте цукровою пудрою та мигдалем.
Смачну соковиту полуницю можна використати для приготування пухкого пирога до чаю. Ягода додасть тісту приємної кислинки і зробить десерт дуже соковитим. Встигніть зробити такий смаколик, поки триває сезон свіжих плодів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!