ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Французька класика без зусиль: готуємо неймовірний вишневий клафуті

Рецепти 20:41 - 30 червня 2025

Цей десерт вразить своєю елегантністю та смаком

Французька класика без зусиль: готуємо неймовірний вишневий клафуті

Сезон Вишень? Спробуйте легкий і ароматний клафуті, що розтане в роті/Фото: кадр з відео Blonde’s bread

Шукаєте десерт, що вразить своєю елегантністю, але не вимагатиме годин на кухні? Тоді зустрічайте вишневий клафуті! Хоча його назва звучить вишукано й навіть трохи екзотично, не дайте себе ввести в оману — цей французький шедевр напрочуд простий у приготуванні.

Уявіть собі: соковиті, стиглі вишні ніжаться в ніжному, мигдально-ароматному заварному кремі, створюючи ідеальний баланс смаків та текстур. Цей рецепт стане чудовим способом використати урожай вишень і подарувати собі та близьким справжнє свято смаку!

Рецепт вишневого клафуті: інгредієнти

  • 3 яйця
  • 1 склянка незбираного молока
  • ½ склянки грецького йогурту
  • ⅓ склянки цукру
  • ½ склянки борошна
  • ½ чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1/4 чайної ложки мигдалевого екстракту
  • 1/4 склянки розтопленого масла
  • Цедра ½ лимона
  • 1 склянка черешні без кісточок чи кислої вишні
  • цукрова пудра, для посипання
  • підсмажений сирий мигдаль, нарізаний скибочками, для подачі

Спосіб приготування вишневого клафуті:

  1. У мисці змішайте яйця, молоко, йогурт, цукор, борошно, сіль, ваніль і мигдальний екстракт. Збийте до однорідної маси. Додайте розтоплене масло і цедру лимона та перемішайте до повного змішування.
  2. Накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
  3. Розігрійте духовку до 170 °C і змастіть маслом вісім формочок об'ємом 175 мл.
  4. Розділіть тісто по формочках. Зверху на тісто викладіть шар вишень.
  5. Випікати 30-35 хвилин, поки вони не стануть злегка золотисто-коричневими і ледь застигнуть у середині. Дати постояти 10 хвилин перед подачею.
  6. Перед подачею посипте цукровою пудрою та мигдалем.

Смачну соковиту полуницю можна використати для приготування пухкого пирога до чаю. Ягода додасть тісту приємної кислинки і зробить десерт дуже соковитим. Встигніть зробити такий смаколик, поки триває сезон свіжих плодів.

Джерело: Love and lemons

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин