Традиційна страва Львівщини: рецепт Яворівського пирога
Він готується із максимально простих і доступних інгредієнтів

Яворівський пиріг з картоплею та гречкою/Фото: кадр з відео
Яворівський пиріг - традиційна страва Яворівського району Львівської області. Начинку цієї несолодкої випічки роблять з картоплі та гречки, а подають страву до свят та весіль, до борщу чи грибної юшки.
Фудблогерка поділилася перевіреним рецептом Яворівського пирога. Зберігайте, готуйте, він із максимально простих і доступних інгредієнтів.
Рецепт Яворівського пирога: інгредієнти
Для тіста:
- Молоко або вода або мікс молока і води - 125 мл
- Цукор - 15 г
- Дріжджі сухі - 5 г
- Яйце
- Борошно - 250-280 г
- Сіль - 5 г
- Олія - 35 г
Для начинки:
- Картопля - 1 кг
- Цибуля - 3 великих
- Гречка від - 150 г
- Вода - 150 г
- Смалець - 150 г (можна замінити на олію)
- Сіль, перець
Спосіб приготування пирога дивіться у відео. Фудблогерка поділилася детальною інструкцією.
Саме час планувати меню на Великдень, тому пропонуємо вам рецепт ситної м'ясної страви, якою можна нагодувати всю сім'ю і гостей. Крученики виходять соковитими і з приємним грибним смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!