ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційна страва Львівщини: рецепт Яворівського пирога

Рецепти 19:37 - 01 квітня 2025

Він готується із максимально простих і доступних інгредієнтів

Традиційна страва Львівщини: рецепт Яворівського пирога

Яворівський пиріг з картоплею та гречкою/Фото: кадр з відео

Яворівський пиріг - традиційна страва Яворівського району Львівської області. Начинку цієї несолодкої випічки роблять з картоплі та гречки, а подають страву до свят та весіль, до борщу чи грибної юшки.

Фудблогерка поділилася перевіреним рецептом Яворівського пирога. Зберігайте, готуйте, він із максимально простих і доступних інгредієнтів.

Рецепт Яворівського пирога: інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко або вода або мікс молока і води - 125 мл
  • Цукор - 15 г
  • Дріжджі сухі - 5 г
  • Яйце
  • Борошно - 250-280 г
  • Сіль - 5 г
  • Олія - 35 г

Для начинки:

  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля - 3 великих
  • Гречка від - 150 г
  • Вода - 150 г
  • Смалець - 150 г (можна замінити на олію)
  • Сіль, перець

Спосіб приготування пирога дивіться у відео. Фудблогерка поділилася детальною інструкцією.

Саме час планувати меню на Великдень, тому пропонуємо вам рецепт ситної м'ясної страви, якою можна нагодувати всю сім'ю і гостей. Крученики виходять соковитими і з приємним грибним смаком.

Джерело: Instagram (Блог)

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин