ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Великодні яйця в "хустинках": незвичайна страва до свята

Рецепти 12:30 - 14 квітня 2025

Рівень складності приготування — просто та легко

Великодні яйця в "хустинках": незвичайна страва до свята

Великодні яйця в "хустинках": незвичайна страва до свята/Фото: Пательня

Ця страва цікаво виглядає, тож привабить кожного. Особливо захочуть скуштувати діти.

Що треба:

  • молоко - 1 склянка
  • дріжджі - 20 г
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 2-3 склянки
  • олія - 4 ст. ложки
  • цукор - 1 ч. ложка
  • сіль - 1/4 ч. ложки
  • вершкове масло - 100 г
  • копчена ковбаса - 200 г
  • плавлений сирок - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • часник - 3 зубці,
  • зелень петрушки або кропу
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • фарбовані яйця
  • кунжут для прикраси.

Приготування:

У молоці розчиніть дріжджі. Яйце розітріть з сіллю і цукром і введіть у молоко. Всипте борошно і замісіть тісто. Наприкінці замісу додайте олію і вимішуйте до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься, обімніть його і дайте ще раз підійти.

Вершкове масло розітріть з сіллю, перцем, розчавленим часничком і порізаною зеленню. Ковбасу, яйця, плавлений сирок, цибулю поріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти з’єднайте, всипте сіль і перець, перемішайте.

Тісто розділіть на частини, розміром, приблизно, з середню картоплину, розкачайте і наповніть начинкою. Скрутіть рулетики і защипніть краї. Оберніть рулетиком кожне великоднє яйце так, щоб зверху були “вушка”. "Хустинки" змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом.

Випікайте при температурі 180 °С 15-20 хвилин.

Раніше ми писали про те, як приготувати салат "Нарциси".

Джерело: Пательня

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин