Великодні яйця в "хустинках": незвичайна страва до свята
Рівень складності приготування — просто та легко

Великодні яйця в "хустинках": незвичайна страва до свята/Фото: Пательня
Ця страва цікаво виглядає, тож привабить кожного. Особливо захочуть скуштувати діти.
Що треба:
- молоко - 1 склянка
- дріжджі - 20 г
- яйце - 1 шт.
- борошно - 2-3 склянки
- олія - 4 ст. ложки
- цукор - 1 ч. ложка
- сіль - 1/4 ч. ложки
- вершкове масло - 100 г
- копчена ковбаса - 200 г
- плавлений сирок - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- яйця - 2 шт.
- часник - 3 зубці,
- зелень петрушки або кропу
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- фарбовані яйця
- кунжут для прикраси.
Приготування:
У молоці розчиніть дріжджі. Яйце розітріть з сіллю і цукром і введіть у молоко. Всипте борошно і замісіть тісто. Наприкінці замісу додайте олію і вимішуйте до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься, обімніть його і дайте ще раз підійти.
Вершкове масло розітріть з сіллю, перцем, розчавленим часничком і порізаною зеленню. Ковбасу, яйця, плавлений сирок, цибулю поріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти з’єднайте, всипте сіль і перець, перемішайте.
Тісто розділіть на частини, розміром, приблизно, з середню картоплину, розкачайте і наповніть начинкою. Скрутіть рулетики і защипніть краї. Оберніть рулетиком кожне великоднє яйце так, щоб зверху були “вушка”. "Хустинки" змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом.
Випікайте при температурі 180 °С 15-20 хвилин.
Раніше ми писали про те, як приготувати салат "Нарциси".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!