ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Тонке тісто та багато начинки: рецепт неймовірно смачного макового рулету

Рецепти 14:27 - 29 серпня 2024

Це спрощений рецепт з використанням тіста філо

Рецепт макового рулету/Фото: скріншот

Рецепт макового рулету/Фото: скріншот

Маковий рулет – традиційна українська випічка, яку раніше готували на свята. Пропонуємо не чекати особливого приводу і порадувати себе смачною випічкою вже зараз.

Рецепт макового рулету: інгредієнти на 2 шт

  • тісто філо (12 листів)
  • яйце - 1 шт
  • макова начинка - 120 г
  • кисломолочний сир 5% - 100 г
  • сметана 15% - 40 г
  • стевія - 7 г

Спосіб приготування макового рулету:

  1. Підготовка сирної маси: У блендері збийте кисломолочний сир разом зі стевією та сметаною до однорідної, кремової консистенції.
  2. Розгорніть один лист тіста філо та змастіть його збитим яйцем. Зверху викладіть другий лист тіста та повторно змастіть його яйцем. Це з’єднає шари тіста.
  3. Викладіть макову начинку на підготовлене тісто та обережно розрівняйте. Макова начинка не повинна покривати всю поверхню тіста.
  4. Накрийте макову начинку ще одним листом тіста. Знову змастіть його яйцем, потім покладіть четвертий лист тіста і також змастіть його яйцем. На цей шар викладіть підготовлену сирну масу, рівномірно розподіливши її по поверхні.
  5. Покладіть останні два листи тіста, кожен з яких змастіть яйцем. Зверху викладіть макову начинку.
  6. Обережно скрутіть весь пиріг у рулет. Зробіть надріз так, як показано на відео та заплетіть рулет у косичку. Верх знову змастіть залишками яйця.
  7. Викладіть рулет на деко, застелене пергаментом і випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 30 хвилин на режимі конвекція. Він має набути золотавого кольору та стати хрустким зовні.

Галета з персиком та інжиром — це легкий і ароматний десерт, який поєднує в собі хрустке тісто і соковиті фрукти. Вона відрізняється від звичайних пирогів своєю відкритою формою, що дозволяє фруктам карамелізуватися і надавати особливого смаку. Така галета ідеально підходить для літнього столу, коли хочеться чогось свіжого та легкого.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин