Варення зі слив по-азербайджанськи: рецепт східної господині
Сливове варення вирізняється своїм яскравим смаком і ароматом

Варення зі слив по-азербайджанськи/Фото: istockphoto
Овочі, фрукти і ягоди найсмачніше їсти в сезон їх дозрівання. Зараз в Україні на повну йде сезон сливи, а тому треба користуватися моментом — їсти її і закатувати варення зі слив. Це варення зі слив без кісточок має дуже незвичайний і пряний аромат. Воно відмінно себе покаже у випічці і до млинців, здивувавши тих, хто буде його куштувати.
Інгредієнти:
- слива - 1 кг;
- цукор - 500 г;
- вода - 1 склянка;
- мелений коріандр — дрібка;
- мелений кардамон — дрібка;
- мелена гвоздика — щіпка.
Помийте сливи, видаліть кісточки та наріжте їх на половинки. У глибокій каструлі змішайте фрукти з рештою інгредієнтів. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки варення не почне закипати. Після цього потрібно зменшити вогонь і варити ще близько 30-40 хвилин до загустіння. Готове варення перелийте в стерилізовані банки і закатайте їх кришками.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт класичного хот-дога.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!