ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Варення зі слив по-азербайджанськи: рецепт східної господині

Рецепти 16:30 - 01 вересня 2024

Сливове варення вирізняється своїм яскравим смаком і ароматом

Варення зі слив по-азербайджанськи: рецепт східної господині

Варення зі слив по-азербайджанськи/Фото: istockphoto

Овочі, фрукти і ягоди найсмачніше їсти в сезон їх дозрівання. Зараз в Україні на повну йде сезон сливи, а тому треба користуватися моментом — їсти її і закатувати варення зі слив. Це варення зі слив без кісточок має дуже незвичайний і пряний аромат. Воно відмінно себе покаже у випічці і до млинців, здивувавши тих, хто буде його куштувати.

Інгредієнти:

  • слива - 1 кг;
  • цукор - 500 г;
  • вода - 1 склянка;
  • мелений коріандр — дрібка;
  • мелений кардамон — дрібка;
  • мелена гвоздика — щіпка.

Помийте сливи, видаліть кісточки та наріжте їх на половинки. У глибокій каструлі змішайте фрукти з рештою інгредієнтів. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки варення не почне закипати. Після цього потрібно зменшити вогонь і варити ще близько 30-40 хвилин до загустіння. Готове варення перелийте в стерилізовані банки і закатайте їх кришками.

Раніше ми пропонували спробувати рецепт класичного хот-дога.

Джерело: unian.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин