Сніданок у стилі "Емілі в Парижі": готуємо французькі сендвічі крок-месьє
Спробуйте іншу варіацію стандартних бутербродів

Рецепт французьких сендвічів крок-месьє / Фото: Instagram/polli_cooking
Хто не мріяв відчути себе парижанкою хоча б на мить? Запрошуємо вас у кулінарну подорож до Франції та приготувати легендарний сніданок паризьких бістро – сендвіч крок-месьє!
Деталі
Що нам знадобиться:
Для сендвічів:
- Тостовий хліб (краще вибирати житній або цільнозерновий)
- Шинка (використовуйте якісну шинку, наприклад, пармську або серрано)
- Сир (твердий, наприклад, грюєр, емменталь або чеддер)
- Яйця (для крок-мадам)
- Гірчиця (діжонська або зерниста)
Для соусу бешамель:
- Вершкове масло
- Борошно
- Молоко
- Мускатний горіх
- Сіль
- Чорний перець
- Додатково: горгонзола (за бажанням, для більш вишуканого смаку)
Приготування:
1. Готуємо соус бешамель:
- Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику на середньому вогні.
- Додаємо борошно і енергійно перемішуємо віночком протягом 1-2 хвилин, щоб отримати однорідну масу без грудочок.
- Поступово вливаємо тепле молоко, постійно помішуючи віночком, щоб уникнути утворення грудочок.
- Додаємо сіль, перець і мускатний горіх за смаком. Варимо соус на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
- Якщо бажаєте додати гостроти, додайте дрібно нарізану горгонзолу і розтопіть її в соусі.
2. Збираємо сендвічі:
- Обсмажуємо тости до золотистої скоринки.
- Змащуємо одну сторону тосту гірчицею.
- Викладаємо на гірчицю шинку і сир.
- Поливаємо соусом бешамель.
- Накриваємо другим тостом.
- Для крок-мадам: обсмажуємо яйце-пашот і викладаємо його на готовий сендвіч.
3. Запікаємо:
- Розігріваємо духовку до 180°C.
- Викладаємо сендвічі на деко, застелене пергаментом.
- Запікаємо протягом 5-7 хвилин до розплавлення сиру і утворення золотистої скоринки.
Подаємо гарячими з салатом або картоплею фрі.
Також ми розповідали, як приготувати міні піци з сирною начинкою за 10 хв.
Джерело:
polli_cooking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні