Ароматна запечена скумбрія, від якої не відірватись
Відеорецепт неймовірно ніжної і ароматної скумбрії

Ароматна запечена скумбрія / Фото: Bing
Запечена скумбрія – страва, яка часто стає в нагоді, коли є бажання урізноманітнити меню. А цей рецепт рибки підійде і на щодень, і на свято. Готуватимемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 1 тушка скумбрії
- копчена морська сіль (за смаком)
- лимонний перець (за смаком)
Маринад:
- 2 ст л соєвого соусу
- 1 ст л олії
- 1 зуб часнику
- 0,5 ст л сока лимона
- 0,5 ч л копченої паприки
- 0,5 ч л копченого коріандру
Приготування:
- Тушку скумбрії розморожуємо, відділяємо голову і хвіст. Зі сторони спинки робимо 2 надрізи вздовж хребта і прибираємо хребет.
- Щоб зробити рибку особливо смачною та запашною, додаю копчену морську сіль і лимонний перець від NeedSpice.
- Розкриваємо рибу книжкою і посипаємо.
- Перегортаємо шкірою доверху і робимо надрізи, не доходячи до середини, як показано на відео.
- Для маринаду до соєвого соусу додаємо олію, часник, лимонний сік, копчену паприку і коріандр.
- Перекладаємо рибу на деко, застелене пергаментом. Надрізані шматочки вивертаємо.
- Поливаємо рибу маринадом, залишаємо на годину, а потім запікаємо 12—15 хвилин при температурі 180.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом брускети з грушами та сиром.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні