ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматна запечена скумбрія, від якої не відірватись

Рецепти 07:39 - 08 вересня 2024

Відеорецепт неймовірно ніжної і ароматної скумбрії

Ароматна запечена скумбрія

Ароматна запечена скумбрія / Фото: Bing

Запечена скумбрія – страва, яка часто стає в нагоді, коли є бажання урізноманітнити меню. А цей рецепт рибки підійде і на щодень, і на свято. Готуватимемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.

Інгредієнти:

  • 1 тушка скумбрії
  • копчена морська сіль (за смаком)
  • лимонний перець (за смаком)

Маринад:

  • 2 ст л соєвого соусу
  • 1 ст л олії
  • 1 зуб часнику
  • 0,5 ст л сока лимона
  • 0,5 ч л копченої паприки
  • 0,5 ч л копченого коріандру

Приготування:

  1. Тушку скумбрії розморожуємо, відділяємо голову і хвіст. Зі сторони спинки робимо 2 надрізи вздовж хребта і прибираємо хребет.
  2. Щоб зробити рибку особливо смачною та запашною, додаю копчену морську сіль і лимонний перець від NeedSpice.
  3. Розкриваємо рибу книжкою і посипаємо.
  4. Перегортаємо шкірою доверху і робимо надрізи, не доходячи до середини, як показано на відео.
  5. Для маринаду до соєвого соусу додаємо олію, часник, лимонний сік, копчену паприку і коріандр.
  6. Перекладаємо рибу на деко, застелене пергаментом. Надрізані шматочки вивертаємо.
  7. Поливаємо рибу маринадом, залишаємо на годину, а потім запікаємо 12—15 хвилин при температурі 180.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом брускети з грушами та сиром.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин