Неймовірно смачні і пухкі пончики вдома
Готуємо легко і з любов'ю

Пухкі пончики вдома / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Ці пончики значно простіше готувати, ніж здавалося б. Порадувати домашніх можна завдяки рецепту від фудблогера Іриски Дімітрової.
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 0,25 ч л солі
- 40 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 50 г вершкового масла
- 125 мл молока
- 7 г сухих дріжджів
- 310-330 г борошна
- 80 г темного шоколаду
- 2 ч л олії без запаху
Приготування:
- До яйця додаємо сіль, цукор, ванільний цукор і збиваємо до однорідності.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Додаємо сухі дріжджі і перемішуємо.
- У декілька етапів вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо на столі 5 — 7 хвилин і перекладаємо в миску, змащену олією.
- Накриваємо плівкою, рушничком і залишаємо піднятися в теплому місці. Приблизно на 40 хв.
- Коли тісто підійде , викладаємо його на стіл і розкочуємо в шар, товщиною приблизно 7 мм.
- За допомогою вирубки для печива і кришечки від пляшки вирізаємо пончики і перекладаємо на невеликі шматочки пергаменту. Так буде легше переносити пончики на сковорідку.
- Накриваємо плівкою і даємо піднятися приблизно хвилин 20.
- Перекладаємо пончики разом з пергаментом в розігріту сковорідку з олією, пергамент майже одразу прибираємо.
- Обсмажуємо пончики на невеликому вогні до золотистого кольору з обох сторін і викладаємо на паперові рушничок. Інтенсивність вогню потрібно регулювати в залежності від плити.
- Шоколад розігріваємо з олією в мікрохвильовці імпульсами або на водяній бані. Кожен пончик однією стороною занурюємо в шоколад, а потім присипаємо кондитерською посипкою.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом капрезе з пастою.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні