ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неймовірно смачні і пухкі пончики вдома

Рецепти 08:53 - 08 вересня 2024

Готуємо легко і з любов'ю

Пухкі пончики вдома

Пухкі пончики вдома / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Ці пончики значно простіше готувати, ніж здавалося б. Порадувати домашніх можна завдяки рецепту від фудблогера Іриски Дімітрової.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 0,25 ч л солі
  • 40 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 125 мл молока
  • 7 г сухих дріжджів
  • 310-330 г борошна
  • 80 г темного шоколаду
  • 2 ч л олії без запаху

Приготування:

  1. До яйця додаємо сіль, цукор, ванільний цукор і збиваємо до однорідності.
  2. Вливаємо розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Додаємо сухі дріжджі і перемішуємо.
  3. У декілька етапів вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо на столі 5 — 7 хвилин і перекладаємо в миску, змащену олією.
  4. Накриваємо плівкою, рушничком і залишаємо піднятися в теплому місці. Приблизно на 40 хв.
  5. Коли тісто підійде , викладаємо його на стіл і розкочуємо в шар, товщиною приблизно 7 мм.
  6. За допомогою вирубки для печива і кришечки від пляшки вирізаємо пончики і перекладаємо на невеликі шматочки пергаменту. Так буде легше переносити пончики на сковорідку.
  7. Накриваємо плівкою і даємо піднятися приблизно хвилин 20.
  8. Перекладаємо пончики разом з пергаментом в розігріту сковорідку з олією, пергамент майже одразу прибираємо.
  9. Обсмажуємо пончики на невеликому вогні до золотистого кольору з обох сторін і викладаємо на паперові рушничок. Інтенсивність вогню потрібно регулювати в залежності від плити.
  10. Шоколад розігріваємо з олією в мікрохвильовці імпульсами або на водяній бані. Кожен пончик однією стороною занурюємо в шоколад, а потім присипаємо кондитерською посипкою.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом капрезе з пастою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин