Справжня італійська карбонара: рецепт, який під силу зробити кожному
Ця страва завоювала серця гурманів завдяки своєму насиченому смаку і простоті приготування

Карбонара/Фото: Bing
Карбонара – це італійське блюдо, яке легко завоює ваше серце своєю простотою і смаковою глибиною. Цю пасту готують з класичним соусом, в основі якого лежать вершки, яєчні жовтки і хрусткий бекон. Аромат часнику додає страві пікантності, а тертий сир завершує смакову композицію, роблячи кожен шматочок пасти неймовірно смачним. Ідеально підходить для будь-якої нагоди – від повсякденного обіду до святкової вечері.
Інгредієнти:
- 400 г пасти.
- 200 г бекону.
- 4 жовтки.
- 100 мл вершків (чим жирніші, тим смачніші).
- 100 г сиру.
- 3 зубчики часнику.
- Спеції за смаком.
Приготування:
- Варіть пасту до стану аль денте.
- Тим часом на сковорідці на оливковій олії обсмажте часник протягом 1 хвилини, додайте нарізаний бекон і готуйте до хрусткої скоринки.
- В окремій мисці з'єднайте жовтки, вершки, частину сиру та спеції. Добре перемішайте.
- Відварену пасту недоваріть на 2 хвилини, перекладіть її на сковорідку з беконом. Швидко залийте вершковою сумішшю з жовтками і ретельно перемішайте. Завдяки гарячій пасті жовтки обробляться автоматично.
- Подавайте пасту гарячою, посипану тертим сиром.
Спробуйте приготувати хрусткий та мегасмачний штрудель з яблуками.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні