Незвична страва: плов з ячмінною крупою та куркою
Спробуйте щось новеньке із звичайних продуктів

Фото: ТГ-канал Ляпс і Готово | Кулінарія та рецепти
Плов можна готувати не лише з рису, а й з ячмінної крупи. Ми пропонуємо вам рецепт приготування, за яким ви отримаєте чудову ароматну розсипчасту страву.
Що треба:
- Курячі стегна — 6-7 шт.
- Часник — 1-2 зубчики
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Оливкова олія — 3-4 ст. л.
- Цибуля — 2 середні
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Арпа (ячмінна крупа) — 1 склянка
- Гаряча вода — 1,5 склянки
Приготування:
Вимийте курячі стегна і обсушіть паперовими рушниками. Посоліть, поперчіть і дайте трохи постояти, щоб м'ясо увібрало аромати. Далі обсмажте курку на великій сковорідці в оливковій олії, щоб з обох боків з’явилася золотиста скоринка. Після цього викладіть м’ясо на тарілку.
Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте її на залишку оливкової олії до золотистого кольору. Додайте 1-2 зубчики часнику, пропущених через прес, і смажте ще 1 хвилину.
До сковорідки з цибулею та часником додайте крупу. Влийте ще 2 ст. л. оливкової олії і обсмажуйте, доки арпа не стане злегка золотистою і ароматною.
Додайте до суміші в сковороді обсмажену курку. Влийте гарячу воду, додайте сіль за смаком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою. Томіть страву протягом 25-30 хвилин, поки арпа не стане м'якою, а курочка не досягне ніжного стану.
По завершенню додайте до плову 2 ст. л. вершкового масла зверху і залиште на 5 хвилин під кришкою.
Раніше ми писали про те, як приготувати болгарський перець, запечений з овочами та сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!