Бабагануш з баклажанів: ця страва смачніша, ніж баклажанна ікра
Текстура страви максимально кремова

Фото: pexels
Бабагануш з баклажанів завдяки спеціям має яскравий смак. Його можна використовувати як намазку на хліб або ж їсти як основну страву.
Що треба:
- Баклажан 2 шт.
- Лимон, сік 30 мл
- Зіра 1 г
- Петрушка, гілочка 3 шт.
- Цибулевий порошок 2 г
- Часник, зубчики 4 шт.
- Оливкова олія за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Запечіть баклажани. Зробіть це в розігрітій до 200°C духовці. Кожен з баклажанів розріжте навпіл і проколіть виделкою в кількох місцях. Після цього покладіть у духовку на 45 хвилин.
Почистіть запечені баклажани та подрібніть м’якоть. Це можна зробити в блендері.Подрібніть часник і петрушку, додайте до баклажанів разом зі спеціями та лимонним соком. Перебийте до однорідності та подавайте на стіл.
Раніше ми писали про те, як приготувати плов з ячмінною крупою та куркою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!