Найніжніший десерт: пиріг з нектаринами та рикотою
Готується дуже просто

Найніжніший десерт: пиріг з нектаринами та рикотою / Фото: Pixabay
Смачний та пухкий бісквіт, свіжий нектарин та ніжний смак рикоти.
Вам знадобиться:
Для бісквітної основи:
- 4 яйця
- 180 г цукру
- дрібка солі
- 100 мл молока
- 125 мл олії
- 300 г борошна
- 15 г розпушувача
Крем:
- 300 г рикоти
- 2 нектарини
- 4 ст.л цукру
- 2 ст.л води
- 1 яйце
Приготування:
- Розігрійте духовку до 160 градусів (верх-низ без конвекції).
- Почніть з крему: один нектарин наріжте кубиками і покладіть у каструлю. Додайте цукор та воду. Підігрівайте на плиті, помішуючи, доведіть до кипіння та варіть 2 хвилини.
- Перелийте у зручну ємність та збийте занурювальним блендером. Додайте рикоту, перемішайте, введіть яйце і знову перемішайте до однорідної маси.
- Для бісквітної основи вбийте яйця у миску, додайте цукор та сіль. Збийте міксером до збільшення маси у 2-3 рази. Додайте молоко та олію, ще раз перемішайте. Потім поступово додавайте борошно та розпушувач, перемішуючи міксером.
- Викладіть тісто у форму для випікання і рівномірно розподіліть. Зверху викладіть нектариново-рикотну масу, акуратно розтягуючи її по поверхні тіста, не надто заглиблюючись.
- Наріжте другий нектарин і викладіть зверху на пиріг.
- Випікайте 90 хвилин. Перевіряйте готовність сухою шпажкою (встромляйте у бісквіт, не зачіпаючи начинку).
- Вийміть пиріг з духовки, охолодіть до комфортної температури та подавайте.
Нещодавно ми ділилися рецептом запеченого інжиру.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні