ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найніжніший десерт: пиріг з нектаринами та рикотою

Рецепти 14:45 - 10 вересня 2024

Готується дуже просто

Найніжніший десерт: пиріг з нектаринами та рикотою

Найніжніший десерт: пиріг з нектаринами та рикотою / Фото: Pixabay

Смачний та пухкий бісквіт, свіжий нектарин та ніжний смак рикоти.

Вам знадобиться:

Для бісквітної основи:

  • 4 яйця
  • 180 г цукру
  • дрібка солі
  • 100 мл молока
  • 125 мл олії
  • 300 г борошна
  • 15 г розпушувача

Крем:

  • 300 г рикоти
  • 2 нектарини
  • 4 ст.л цукру
  • 2 ст.л води
  • 1 яйце

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 градусів (верх-низ без конвекції).
  2. Почніть з крему: один нектарин наріжте кубиками і покладіть у каструлю. Додайте цукор та воду. Підігрівайте на плиті, помішуючи, доведіть до кипіння та варіть 2 хвилини.
  3. Перелийте у зручну ємність та збийте занурювальним блендером. Додайте рикоту, перемішайте, введіть яйце і знову перемішайте до однорідної маси.
  4. Для бісквітної основи вбийте яйця у миску, додайте цукор та сіль. Збийте міксером до збільшення маси у 2-3 рази. Додайте молоко та олію, ще раз перемішайте. Потім поступово додавайте борошно та розпушувач, перемішуючи міксером.
  5. Викладіть тісто у форму для випікання і рівномірно розподіліть. Зверху викладіть нектариново-рикотну масу, акуратно розтягуючи її по поверхні тіста, не надто заглиблюючись.
  6. Наріжте другий нектарин і викладіть зверху на пиріг.
  7. Випікайте 90 хвилин. Перевіряйте готовність сухою шпажкою (встромляйте у бісквіт, не зачіпаючи начинку).
  8. Вийміть пиріг з духовки, охолодіть до комфортної температури та подавайте.

Нещодавно ми ділилися рецептом запеченого інжиру.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин