ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смажений лосось з соусом піканта за 15 хвилин

Рецепти 15:41 - 10 вересня 2024

Настільки швидко і смачно рибу ви ще точно не готували

Рецепт лосося за 15 хвилин / Фото: simplyrecipes.com

Рецепт лосося за 15 хвилин / Фото: simplyrecipes.com

Цей лосось у соусі піканта дійсно має насичений смак, але не надто багато соусу. У цьому рецепті курка замінена на рибу, а кілька складних етапів, як-от обвалювання у борошні, були виключені.

Результат — це легка, яскрава й надзвичайно швидка вечеря, ідеальна для зайнятих буднів або несподіваних гостин.

Інгредієнти

  • 4 філе лосося зі шкірою (по 170 г)
  • 1 ч.л. солі, плюс додатково на смак
  • Свіжомелений чорний перець на смак
  • 4 ст.л. несолоного вершкового масла, розділених на порції
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1/2 чашки сухого білого вина
  • 1 маленький лимон (цедра і сік)
  • 2 ст.л. каперсів
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • Дрібно нарізана свіжа петрушка для прикрашання (за бажанням)

Спосіб приготування

  1. Просушіть філе паперовими рушниками, потім приправте з обох боків сіллю та кількома обертами млинка з чорним перцем.
  2. Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла на сковороді з антипригарним покриттям або добре приправленій чавунній сковорідці на середньому вогні. Покладіть лосося шкірою догори та обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно 3 хвилини. Переверніть і готуйте ще 3 хвилини, поки шкіра стане хрусткою. Перекладіть лосося на тарілку шкірою вниз.
  3. Додайте часник у сковороду й обсмажте до появи аромату, менше ніж за 1 хвилину. Влийте біле вино і дайте йому трохи випаруватися, знімаючи з дна сковороди підсмажені шматочки за допомогою дерев’яної ложки, приблизно 1 хвилину. Зменшіть вогонь до середньо-низького. Додайте цедру і сік лимона, каперси, діжонську гірчицю та решту 2 ст.л. масла. Ретельно перемішайте і розтопіть масло. Скуштуйте соус і приправте сіллю та перцем за потреби.
  4. Поверніть філе лосося в сковороду шкірою вниз. Тушкуйте на невеликому вогні, поки риба не приготується повністю, а термометр для м'яса у найтовстішій частині філе покаже 49-54°C, приблизно 1-2 хвилини.

Якщо ви віддаєте перевагу більш просмаженій рибі, залиште на кілька хвилин довше. За бажанням прикрасьте петрушкою.

Також рекомендуємо напрочуд простий рецепт курки під часниковим соусом.

Джерело: simplyrecipes.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин