Смажений лосось з соусом піканта за 15 хвилин
Настільки швидко і смачно рибу ви ще точно не готували

Рецепт лосося за 15 хвилин / Фото: simplyrecipes.com
Цей лосось у соусі піканта дійсно має насичений смак, але не надто багато соусу. У цьому рецепті курка замінена на рибу, а кілька складних етапів, як-от обвалювання у борошні, були виключені.
Результат — це легка, яскрава й надзвичайно швидка вечеря, ідеальна для зайнятих буднів або несподіваних гостин.
Інгредієнти
- 4 філе лосося зі шкірою (по 170 г)
- 1 ч.л. солі, плюс додатково на смак
- Свіжомелений чорний перець на смак
- 4 ст.л. несолоного вершкового масла, розділених на порції
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1/2 чашки сухого білого вина
- 1 маленький лимон (цедра і сік)
- 2 ст.л. каперсів
- 1 ст.л. діжонської гірчиці
- Дрібно нарізана свіжа петрушка для прикрашання (за бажанням)
Спосіб приготування
- Просушіть філе паперовими рушниками, потім приправте з обох боків сіллю та кількома обертами млинка з чорним перцем.
- Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла на сковороді з антипригарним покриттям або добре приправленій чавунній сковорідці на середньому вогні. Покладіть лосося шкірою догори та обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно 3 хвилини. Переверніть і готуйте ще 3 хвилини, поки шкіра стане хрусткою. Перекладіть лосося на тарілку шкірою вниз.
- Додайте часник у сковороду й обсмажте до появи аромату, менше ніж за 1 хвилину. Влийте біле вино і дайте йому трохи випаруватися, знімаючи з дна сковороди підсмажені шматочки за допомогою дерев’яної ложки, приблизно 1 хвилину. Зменшіть вогонь до середньо-низького. Додайте цедру і сік лимона, каперси, діжонську гірчицю та решту 2 ст.л. масла. Ретельно перемішайте і розтопіть масло. Скуштуйте соус і приправте сіллю та перцем за потреби.
- Поверніть філе лосося в сковороду шкірою вниз. Тушкуйте на невеликому вогні, поки риба не приготується повністю, а термометр для м'яса у найтовстішій частині філе покаже 49-54°C, приблизно 1-2 хвилини.
Якщо ви віддаєте перевагу більш просмаженій рибі, залиште на кілька хвилин довше. За бажанням прикрасьте петрушкою.
Також рекомендуємо напрочуд простий рецепт курки під часниковим соусом.
Джерело:
simplyrecipes.com
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні