ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт батончиків гранола в домашніх умовах: швидко, смачно і без глютену

Рецепти 16:13 - 12 вересня 2024

Такі батончики складаються тільки з корисних інгредієнтів, а рівень цукру ви можете самостійно проконтролювати в процесі приготування

Як приготувати батончики гранола в домашніх умовах / Фото: Kalisa Marie Martin/simplyrecipes.com

Як приготувати батончики гранола в домашніх умовах / Фото: Kalisa Marie Martin/simplyrecipes.com

Батончики гранола дуже легко приготувати вдома, і вони стануть ідеальною основою для вашого улюбленого поєднання сухофруктів, горіхів і насіння. Приготуйте цю легку, корисну і безглютенову закуску вже сьогодні!

Батончики гранола – це одна з найзручніших страв. Вони сповнені корисних інгредієнтів, що компактно упаковані в зручну закуску, яку легко взяти з собою будь-куди.

Звичайно, у магазинах можна знайти багато варіантів, але є безліч переваг приготування власних батончиків. Ви контролюєте рівень цукру, можете створювати унікальні поєднання смаків та точно знаєте, які інгредієнти використовуєте.

Інгредієнти

  • 1/2 чашки вівсяних пластівців
  • 1/2 чашки вівсяного борошна (або 1/2 чашки вівсяних пластівців, перемелених в блендері до дрібної консистенції)
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки меленої кориці
  • 3/4 чашки сирого мигдалю, крупно нарізаного
  • 3/4 чашки сирого гарбузового насіння
  • 1/2 чашки сушених вишень
  • 1/2 чашки несолодких кокосових пластівців
  • 1/3 чашки мигдалевого масла
  • 1/3 чашки кокосової олії
  • 1/2 чашки меду
  • 2 столові ложки кукурудзяного сиропу
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 160°C. Застеліть форму для випікання розміром 9x9 дюймів пергаментним папером, залишивши з двох сторін «виступи», щоб потім було зручно вийняти батончики після охолодження.
  2. У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, вівсяне борошно, сіль і корицю, доки всі інгредієнти добре не поєднаються.
  3. Додайте до суміші подрібнений мигдаль, гарбузове насіння, сушені вишні та кокосові пластівці, або використовуйте ваші улюблені наповнювачі (близько 1/2 чашок).
  4. У невеликій каструлі на середньому вогні змішайте мигдалеве масло, кокосову олію, мед і кукурудзяний сироп. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Коли суміш закипить, продовжуйте варити 1 хвилину, постійно помішуючи, щоб мигдалеве масло не підгоріло. Зніміть з вогню і додайте ванільний екстракт.
  5. Вилийте рідку суміш на сухі інгредієнти. За допомогою лопатки ретельно перемішайте, щоб всі інгредієнти добре поєдналися.
  6. Перекладіть отриману суміш у форму для випікання, застелену пергаментом. Накрийте зверху іншим листом пергаменту і, використовуючи руки або дно склянки, розрівняйте суміш по всій формі.
  7. Поставте форму з батончиками в духовку і випікайте приблизно 25 хвилин, доки краї суміші злегка не підрум'яняться.
  8. Дістаньте форму з духовки та дайте охолонути на решітці протягом 30 хвилин. Потім поставте в холодильник ще на 30 хвилин.
  9. За допомогою пергаменту вийміть батончики з форми та перенесіть на дошку для нарізання. Наріжте їх на 12 порцій.

Також рекомендуємо рецепт гарбузового печива із секретним інгредієнтом для унікального смаку.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин