Деруни з гарбуза: апетитна вечеря на всю сім’ю
Порадуйте себе в сезон гарбуза

Фото: pexels
Деруни з гарбуза виходять ароматні та прямі, вони мають солодкуватий присмак та хрустку скоринку. З одного гарбуза виходить приблизно 30 дерунів.
Що треба:
- гарбуз - 300 г;
- яйце - 1 шт;
- борошно - 3 стол. л.;
- сіль - 0,5 чайн. л.;
- перець чорний мелений - дрібка;
- приправа для картоплі - за смаком;
- соняшникова олія - 4 стол. л.
Приготування:
Почистіть гарбуз, видаліть м'якоть і наріжте великими шматочками для зручності. Натріть його на крупній тертці й відкиньте на друшляк. Відтисніть масу руками і злийте рідину.Посоліть, вмішайте яйце та борошно. Додайте улюблені спеції. Добре перемішайте, щоб тісто було однорідним і густим.
На сковороді розігрійте олію. Викладайте на неї тісто ложкою, формуючи оладки. Смажте по 5-7 хвилин із кожного боку, а потім викладіть на серветки, щоб позбавити їх зайвої олії.
Їдять гарбузові деруни зі сметаною, йогуртом, часниковим соусом.
Раніше ми писали про те, як приготувати осінній салат з капусти, моркви та болгарського перцю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!