Малосольна скумбрія, приготована вдома: неможливо відмовитися
Рибка має особливий смак

Фото: pexels
Малосольна скумбрія, зроблена за цим рецептом просто тане в роті.
Що треба:
- Скумбрія — 1 тушка
- Вода — 500 мл
- Сіль — 2 ст. л. з гіркою
- Цукор — 1,5 ст. л.
- Перець горошком — 1 ч. л.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Зерна коріандру — 1 ч. л.
Приготування:
Почистіть скумбрію, видаліть голову та добре її промийте. Видаліть кісточки.
Приготуйте розсіл. Для цього налийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист та зерна коріандру. Доведіть розсіл до кипіння, перемішуючи, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
Покладіть скумбрію в глибоку миску або банку, залийте охолодженим розсолом, щоб скумбрія була повністю покрита. Прикрийте ємність кришкою або харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 24 години.
Раніше ми писали, як приготувати фрикадельки з печерицями, обсмажені зі спеціями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!