Ніжні повітряні пончики з начинкою
За допомогою цього відеорецепту ви швидко і легко зможете приготувати їх вдома

Ніжні повітряні пончики з начинкою / Фото: Bing
Смачні пончики стануть справжнім подарунком до ранкової кави. Приготувати їх можна за допомогою рецепту від фудблогерки Іриски Дімітрової.
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 11 г сухих дріжджів
- 1 ст л цукру
- 3-4 ст л борошна
- 1 яйце
- 1/3 ч л солі
- 60 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 460-500 г борошна
- 60 г вершкового масла
Начинка:
- наповнювач "Шоколад"
- наповнювач "Екзотик"
Приготування:
- До теплого молока додаємо сухі дріжджі, цукор і борошно від загальної кількості. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці піднятися приблизно на 20 хвилин.
- До 1 крупного яйця додаємо трішки солі, цукор, ванільний цукор і перемішуємо до однорідності. Додаємо піднявшуся опару і у декілька етапів просіяне борошно.
- Замішуємо тісто спочатку в мисці, а потім на столі. В кінці додаємо вершкове масло кімнатної температури і вмішуємо в тісто.
- Вимішуємо тісто на столі 7—10 хвилин. Даємо піднятися приблизно 1 — 1,5 г в теплому місці.
- Розкочуємо тісто в шар товщиною 1 — 1,5 см і вирізаємо кружечки. Накриваємо їх плівкою і залишаємо на 20 хв піднятися.
- Смажимо на малому вогні з обох сторін, викладаємо на паперовий рушничок або серветку.
- Даємо пончиком охолонути до кімнатної температури і наповнюємо начинкою. Для наповнення я використовувала наповнювачі від ТМ "Delicia" зі смаками "Шоколад" та "Екзотик".
Зручніше всього наповнювати за допомогою спеціальної кондитерської насадки. Але також можна зробити невеличкий надріз ножем і наповнювати пончики чайною ложкою.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом вершкової курки карі з перцем та імбиром.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні