Швидко і смачно: пиріг з м'ясним фаршем на сковороді
Легкий покроковий рецепт смачного пирога

Пиріг з м'ясним фаршем на сковороді / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Пиріг на сковороді готується дуже швидко, однак не це єдиний його плюс. Пиріг виходить легким і смачним, та підійде і для святкового столу і на щодень. Готуватимемо з фудблогеркою Ірискою Дімітровою.
Начинка:
- 400-500 г фаршу
- 2-3 ст л олії
- 1 невелика цибулина
- половина невеликої моркви
- сіль, перець, паприка за смаком
- 120-150 г сиру
Тісто:
- 3 яйця
- 0,5 ч л солі
- 1 склянка кефіру (250 мл)
- 180 г борошна (може піти більше/менше, дивіться по консистенції)
- 0,5 ч л розпушувача
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на невеликій кількості олії. Додаємо натерту моркву і обсмажуємо все разом до золотистості. Додаємо фарш, перемішуємо, розбиваючи на дрібні грудочки. Додаємо сіль, перець, паприку і тушимо поки не випариться майже вся волога, але не треба пересушувати.
- Для тіста до яєць додаємо сіль, збиваємо до однорідності, вливаємо кефір і добре перемішуємо. Борошно змішуємо з розпушувачем і просіюємо, замішуємо тісто (консистенція на відео).
- Фарш трохи відштовхуємо від стінок сковороди, щоб потім утворилися бортики. Заливаємо фарш тістом, за необхідності розрівнюємо ложкою, накриваємо кришкою. Готуємо на дуже повільному вогні, періодично протираючи конденсат з кришки.
- Коли тісто буде готове, перестане липнути (приблизно через 15 — 20 хвилин), перегортаємо пиріг за допомогою тарілки.
- Викладаємо пиріг у сковороду вниз тістом, посипаємо натертим сиром, накриваємо кришкою і готуємо ще 5-7 хвилин на повільному вогні.
- За бажанням прикрашаємо зеленню.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом баклажанових рулетиків з горіхами та часником.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні