ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Солодкі кульки на паличці: кейк-попси – свято в кожному шматочку

Рецепти 12:11 - 28 вересня 2024

Зберігайте цей рецепт, щоб не загубити!

Солодкі кульки на паличці: кейк-попси – свято в кожному шматочку

Кейк-попси/Фото: Bing

Кейк-попси – це оригінальний та яскравий десерт, який поєднує в собі ніжність бісквіту та насичений смак шоколаду. Вони нагадують мініатюрні тістечка на паличках, які зручно їсти і легко прикрашати на будь-який смак. Ці маленькі солодощі стали справжнім хітом на святах, адже їх можна декорувати різними посипками, глазур’ю та кольоровим шоколадом, створюючи неповторні десерти для особливих подій.

Спочатку приготуємо бісквіт.

Інгредієнти:

  • 6 яєць.
  • 190 г цукру.
  • 135 г олії.
  • 55 г какао.
  • 130 г окропу.
  • 150 г борошна.
  • 30 г крохмалю (можна кукурудзяного).
  • 12 г розпушувача.
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  • Відділіть білки від жовтків, а цукор розділіть на дві частини.
  • Збийте білки з дрібкою солі до утворення піни, поступово додайте половину цукру і збивайте до стійких піків.
  • Жовтки збийте з другою частиною цукру до отримання пишної білої маси.
  • Додайте до жовтків олію та какао, ретельно перемішайте.
  • Влийте окріп і знову перемішайте.
  • Обережно введіть білки в масу, перемішуючи лопаткою до однорідної консистенції.
  • Просійте борошно, крохмаль та розпушувач, додайте до маси і повільно перемішайте.
  • Перелийте тісто у форму для випікання.
  • Випікайте у розігрітій до 150-170°C духовці протягом 40-50 хвилин. Перевірте готовність за допомогою шпажки.
  • Викладіть готовий бісквіт на решітку й охолодіть.

Інгредієнти для начинки:

  • 250 г маскарпоне.
  • 50 г цукрової пудри.
  • 50 мл вершків.
  • 500 г шоколаду.
  • прикраси (присипка).

Спосіб приготування начинки:

  1. У планетарному міксері змішайте бісквітні крихти, маскарпоне, цукрову пудру та вершки до отримання однорідної маси.
  2. Сформуйте невеликі кульки, щоб вони добре трималися на паличках.
  3. Розтопіть шоколад у мікрохвильовці імпульсами.
  4. Занурте палички в шоколад, вставте їх у кульки, і залиште в холодильнику на 15 хвилин.
  5. Покрийте кульки шоколадом і прикрасьте присипкою.

Спробуйте цей простий рецепт домашніх пончиків.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин