Для любителів овочів: рецепт простого і смачного Рататуя
Насолода в кожній ложці

Рататуй/Фото: Bing
Рататуй — это традиционное французское овощное блюдо, родом из Прованса. Оно стало популярным благодаря своему яркому вкусу и красочному виду. Основные ингредиенты: баклажаны, кабачки, помидоры, перцы и лук, которые могут быть нарезаны в разных формах и приготовлены с добавлением оливкового масла и специй.
Для спіралі:
- 1 баклажан.
- 1 кабачок.
- 3 помідори.
Для соусу:
- 2 цибулі.
- 1 морква.
- 2 болгарських перці.
- 3 помідори.
- Тім’ян, базилік.
- 4 зубчики часнику.
- Сіль, перець.
Приготування соусу
На рослинній олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо натерту моркву і тушимо під кришкою до м'якості. Потім додаємо нарізані перці та готуємо до їх м'якості. У кінці додаємо помідори, регулюємо смак сіллю і додаємо спеції. Збиваємо блендером до однорідної маси і відкладаємо. Залишки соусу можна заморозити;
Підготовка овочів
Нарізаємо баклажан, кабачок і помідори на однакові кільця;
Формування страви
Беремо форму для запікання, викладаємо соус, потім у формі спіралі розкладаємо овочі. Посолюємо і, якщо бажаєте, збризкуємо олією. Закриваємо фольгою і запікаємо в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 40-50 хвилин до готовності.
Спробуйте приготувати шоколадні пончики з бананом та без цукру.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!