ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Для любителів овочів: рецепт простого і смачного Рататуя

Рецепти 08:35 - 29 вересня 2024

Насолода в кожній ложці

Для любителів овочів: рецепт простого і смачного Рататуя

Рататуй/Фото: Bing

Рататуй — это традиционное французское овощное блюдо, родом из Прованса. Оно стало популярным благодаря своему яркому вкусу и красочному виду. Основные ингредиенты: баклажаны, кабачки, помидоры, перцы и лук, которые могут быть нарезаны в разных формах и приготовлены с добавлением оливкового масла и специй.

Для спіралі:

  • 1 баклажан.
  • 1 кабачок.
  • 3 помідори.

Для соусу:

  • 2 цибулі.
  • 1 морква.
  • 2 болгарських перці.
  • 3 помідори.
  • Тім’ян, базилік.
  • 4 зубчики часнику.
  • Сіль, перець.

Приготування соусу

На рослинній олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо натерту моркву і тушимо під кришкою до м'якості. Потім додаємо нарізані перці та готуємо до їх м'якості. У кінці додаємо помідори, регулюємо смак сіллю і додаємо спеції. Збиваємо блендером до однорідної маси і відкладаємо. Залишки соусу можна заморозити;

Підготовка овочів

Нарізаємо баклажан, кабачок і помідори на однакові кільця;

Формування страви

Беремо форму для запікання, викладаємо соус, потім у формі спіралі розкладаємо овочі. Посолюємо і, якщо бажаєте, збризкуємо олією. Закриваємо фольгою і запікаємо в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 40-50 хвилин до готовності.

Спробуйте приготувати шоколадні пончики з бананом та без цукру.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин