Турецька аджика в домашніх умовах: гостро та надихаюче
Це кулінарна насолода, яку ви захочете бачити на столі якщо і не щодня, то часто

Фото: pexels
Турецька аджика не тільки смачна, а й дуже гарно виглядає. Вона зробить ваш стіл яскравим та цікавим.
Що треба:
- Помідори — 2 шт.
- Зелений гострий перець — 2 шт.
- Червоний перець — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Оливкова олія — 60 мл
- Томатна паста — 1 ст. л.
- Перцева паста — 1 ст. л.
- Гранатовий соус — 2 ст. л
- Сіль — 1 ч. л.
- Червоний перець — 1 ч. л.
- Isot (сушений турецький перець) — 1 ч. л.
- Сумак — 1 ч. л.
- М'ята — 1 ч. л.
- Сік одного лимона
- Петрушка — половина пучка
Приготування:
Наріжте помідори, зелений і червоний перець дрібними кубиками. Можна також перебити їх у блендері. Поріжте дрібно цибулю і часник. З’єднайте ці овочі в глибокій мисці. Додайте туди ж томатну і перечну пасту, гарненько перемішайте.
Наступним кроком буде додавання спецій. Всипте в страву сіль, червоний перець, isot, сумак, м'яту і сік лимона. Продовжуйте змішувати, поки всі інгредієнти не розкриють свій ароматний потенціал.
Далі зробіть соус, змішавши оливкову олію з гранатовим соусом. Вилийте це зверху на овочі і добре перемішайте. Дайте настоятися 1-2 години.
Раніше ми писали про те, як приготувати шоколадні пончики з бананом та без цукру.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!