Сирні ватрушки: смачна дріжджова випічка
Покроковий відеорецепт приготування Сирні ватрушки

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Сирні ватрушки - смачна дріжджова випічка.
Що треба:
- Львівські дріжджі пресовані - 25 г, або сухі - 9 г;
- борошно - 550-600г;
- молоко - 300 мл;
- цукор - 80 г;
- яйце - 1 шт;
- сіль - 0,5 ч.л;
- масло - 80 г;
- сир - 400 г;
- цукор - 3-4 ст.л;
- крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л;
- цукор ванільний - 1 п;
- сметана - 2 ст.л;
- білок яйця - 1 шт;
- жовток яйця +1 ч.л молока для змащування.
Приготування:
Готуємо опару: в тепле молоко кладемо дріжджі, 2 ст.л борошна і половину цукру від загальної кількості, перемішуємо, накриваємо і відставляємо на 10 хв.
В готову опару додаємо решту цукру, сіль, яйце, розтоплене, але не гаряче масло. Перемішуємо і просіюємо частинами борошно. Замішуємо тісто, борошно додаємо частинами, акуратно щоб не додати забагато і не забити тісто (нехай краще трошки липне, і в такому випадку можна змочити руки олією, це покращить процес вимішування). Даємо тісту підійти.
Поки сходить готуємо начинку: всі вище перераховані інгредієнти поміщаємо в посуд і блендеруємо до однорідності.
Тісто обминаємо, ділимо на 10 рівних частин, скачуємо в кулі і викладаємо на бляху застелену пергаментом. Накриваємо плівкою і даємо підійти. Робимо заглиблення склянкою або руками і викладаємо сирну масу. Змащуємо жовтком з молоком і ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів - 25 хвилин.
Смачного.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!