ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сирні ватрушки: смачна дріжджова випічка

Рецепти 18:54 - 01 жовтня 2024

Покроковий відеорецепт приготування Сирні ватрушки

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Сирні ватрушки - смачна дріжджова випічка.

Що треба:

  • Львівські дріжджі пресовані - 25 г, або сухі - 9 г;
  • борошно - 550-600г;
  • молоко - 300 мл;
  • цукор - 80 г;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль - 0,5 ч.л;
  • масло - 80 г;
  • сир - 400 г;
  • цукор - 3-4 ст.л;
  • крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л;
  • цукор ванільний - 1 п;
  • сметана - 2 ст.л;
  • білок яйця - 1 шт;
  • жовток яйця +1 ч.л молока для змащування.

Приготування:

Готуємо опару: в тепле молоко кладемо дріжджі, 2 ст.л борошна і половину цукру від загальної кількості, перемішуємо, накриваємо і відставляємо на 10 хв.

В готову опару додаємо решту цукру, сіль, яйце, розтоплене, але не гаряче масло. Перемішуємо і просіюємо частинами борошно. Замішуємо тісто, борошно додаємо частинами, акуратно щоб не додати забагато і не забити тісто (нехай краще трошки липне, і в такому випадку можна змочити руки олією, це покращить процес вимішування). Даємо тісту підійти.

Поки сходить готуємо начинку: всі вище перераховані інгредієнти поміщаємо в посуд і блендеруємо до однорідності.

Тісто обминаємо, ділимо на 10 рівних частин, скачуємо в кулі і викладаємо на бляху застелену пергаментом. Накриваємо плівкою і даємо підійти. Робимо заглиблення склянкою або руками і викладаємо сирну масу. Змащуємо жовтком з молоком і ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів - 25 хвилин.

Смачного.

Суп ТОМ ЯМ: дорогий, але смачний.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин