Котлети в стилі люля-кебаб: з куркою та петрушкою
Виходять дуже соковиті та з насиченим смаком

Фото: pexels
Цей рецепт зробить ваше меню точно кращим. Котлети, приготовані в стилі люля-кебаб, більше насичені та смачні, ніж звичайні. Вони ароматні, соковиті та м’які.
Що треба:
- Куряча грудка — 700 г
- Петрушка — жменька
- Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Часниковий порошок — 0,5 ч. л.
- Чорний перець — 0,5 ч. л.
- Орегано — 0,5 ч. л.
- Червоний перець (мелений) — 0,5 ч. л.
- Червоний болгарський перець — 1 шт.
- Зелений перець — 1-2 шт.
- Червона цибуля — 1 шт.
- Рослинна олія — 3 ст. л. (для смаження)
Приготування:
Курячу грудку наріжте на великі шматочки й подрібніть у блендері або м’ясорубці до однорідного фаршу. Наріжте дрібно петрушку, червоний перець, зелений перець та цибулю. Покладіть в миску курячий фарш, додайте петрушку, панірувальні сухарі, всі спеції (сіль, часниковий порошок, чорний перець, орегано, червоний перець) та дрібно нарізані овочі. Все дуже добре перемішайте.
Сформуйте з фаршу котлети, які за формою нагадують люля-кебаб. Робіть невеликі, щоб гарно просмажилися. На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажуйте котлети до золотистої скоринки з кожного боку. Можна також запекти їх в духовці.
Раніше ми писали, як приготувати турецьку аджику.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!