До млинців чи просто на хліб: осінній рецепт гарбузового джему
Осінь – пора смачних страв із гарбуза

Осінній рецепт гарбузового джему/Фото: istockphoto
Гарбуз — універсальний овоч, адже з нього можна готувати як основні гарячі страви, так і різну випічку і навіть десерти. Наприклад, з гарбуза виходить неймовірно смачний джем, який стане ідеальним доповненням до млинців та оладок, до крекерів і навіть до хліба.
Інгредієнти:
- гарбуз — 1 кг;
- коричневий цукор — 350 г;
- апельсиновий сік — 300 мл;
- кориця — 1 паличка;
- цедра 1 апельсину.
Приготування:
У велику каструлю помістіть гарбуз, нарізаний на шматочки, коричневий цукор, апельсинову цедру, паличку кориці та апельсиновий сік. Готуйте гарбуз на слабкому вогні за повільного кипіння 25 хвилин.
Після приготування приберіть із каструлі апельсинову цедру та паличку кориці. Перебийте гарбуз за допомогою занурювального блендера.
Проваріть пюре ще 20-25 хвилин при постійному помішуванні. За цей час пюре увариться та стане густим.
Після повного остигання перекладіть джем у скляні баночки і заберіть на зберігання в холодильник.
Раніше ми пропонували спробувати рулет світлофор з крабовими паличками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!