Розкішний смак французької класики: легкий рецепт крем-брюле
Для приготування цього десерту вам знадобиться всього 5 інгредієнтів

Рецепт крем-брюле/Фото: istockphoto
Шеф-кухар Равніт Гілл показала, як приготувати десерт крем-брюле в домашніх умовах. Для цього необхідні лише жирні вершки, мангове пюре, цукор, лайм та яєчні жовтки.
Інгредієнти
- 400 мл жирних вершків;
- 200 мл пюре з манго (свіжого або консервованого);
- 90 г цукру та чотири столові ложки для крем-брюле;
- сік половинки лайма;
- 100 г яєчних жовтків (приблизно п'ять жовтків).
Спосіб приготування
Спочатку розігрійте духовку до 130 °C та поставте чайник. Після чого наповніть дно дека гарячою водою. Потім у каструлі нагрійте вершки, пюре манго, 45 г цукру та сік лайму на повільному вогні, поки не утвориться пара, періодично помішуючи.
Після чого у жароміцній мисці збийте два яєчні жовтки з іншими 45 г цукру до однорідної маси. Коли вершкова суміш закипить, влийте її до жовтків та збийте, аби об'єднати. Потім цю суміш вилийте у форму для випікання та поставте в духовку.
Далі налийте у форму для запікання стільки гарячої води, аби вона доходила до половини бортів форми. Випікайте 45 хвилин.
Коли запіканка буде готова, заварний крем повинен бути зверху, а сама середина повинна злегка похитуватися, але не виглядати мокрою. Ви повинні мати можливість злегка торкнутися країв кінчиком пальця, і він повинен бути м'яким на дотик, — додала Равніт Гілл.
Обережно дістаньте крем-брюле з духовки та залиште у гарячій воді на кілька хвилин перед тим, як виймати його з дека. Коли десерт трохи охолоне, можете поставити його у холодильник.
Після чого посипте зверху двома столовими ложками цукру та підігрійте його паяльною лампою, поки він не карамелізується та залиште на 35 хвилин. Після чого можете повторити цю процедуру та смакувати.
Раніше ми пропонували спробувати рулет світлофор з крабовими паличками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!