Ароматна паста по-тосканськи: класика італійської кухні у вашому домі
Смачний і простий рецепт для вечері, який зачарує вас своїми яскравими смаками

Класика італійської кухні у вашому домі / Фото: freepik
Хто не любить смачну пасту? А коли вона ще й приготована з натуральних і свіжих продуктів, то це справжнє задоволення для гурманів. Сьогодні ми приготуємо класичну італійську страву – пасту по-тосканськи з куркою. Це ситне, ароматне і неймовірно смачне блюдо, яке не залишить байдужим нікого.
Що нам знадобиться:
- Куряче філе (2 шт.)
- Часник (4-5 зубчиків)
- Цибуля (1-2 шт.)
- В'ялені томати (100-150 г)
- Томатне пюре (200 мл)
- Вершки 33% (150 мл)
- Вершки 20% (200 мл)
- Шпинат (50 г)
- Чері (150 г)
- Паста (спагеті або інша за смаком)
- Пармезан
- Зелень (базилік, петрушка)
- Спеції: копчена сіль, пластівці солодкої паприки, орегано, чорний перець
Приготування:
- Підготовка: розігріваємо оливкову олію в глибокій сковороді. Подрібнюємо часник і цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.
- Курка: нарізаємо куряче філе невеликими шматочками і додаємо до сковороди. Смажимо до готовності, періодично помішуючи.
- Соус: додаємо в сковороду в'ялені томати, томатне пюре, спеції та вершки. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 10 хвилин.
- Паста: поки соус тушкується, відварюємо пасту до готовності.
- Фініш: додаємо в соус шпинат, чері та відварену пасту. Перемішуємо і прогріваємо ще кілька хвилин.
- Подача: посипаємо тертим пармезаном і свіжою зеленню.
Секрети ідеальної пасти:
- Якісні продукти: використовуйте свіжі інгредієнти, особливо курку.
- Баланс смаків: співвідношення солодких, солоних і кислих смаків має бути збалансованим.
- Свіжа зелень: базилік додасть страві особливого аромату.
- Пармезан: тертий пармезан зробить смак пасти більш насиченим.
Смачного!
Джерело:
Настюшка
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні