Що приготувати на Геловін: 10 жахливо смачних страв
Зібрали 10 креативних і смачних страв на Геловін

Що приготувати на Геловін: 10 креативних ідей / Фото: Getty Images
Наближається Геловін - страшенно цікаве свято, яке люблять і діти, і дорослі, адже саме цього дня можна перевтілитися в кого завгодно. Дати волю фантазії можна не лише у вигадуванні костюмів, а й у приготуванні жахливих страв, що відповідають тематиці Геловіна. Сьогодні ми розповімо про десять жахливо смачних страв, які точно не залишать ваших гостей байдужими.
1. Бананові привиди в шоколаді

Інгредієнти:
- білий шоколад - 200 г;
- стиглі банани - 4 шт;
- кокосова стружка - 70 г;
- жменя шоколадних крапель.
Білий шоколад слід розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Банани повністю очищаються від шкірки та розрізаються поперек і навпіл. Для того, щоб банани було зручно їсти, в них необхідно вставити палички для морозива.
Покрийте банани розтопленим білим шоколадом, скориставшись кулінарним пензликом. Присипте кокосовою стружкою й акуратно викладіть на вкрите пергаментом деко. Зробіть із шоколадних крапель очі та роти ваших привидів. Мінімум на 4 години їх необхідно заховати в холодильник до повного застигання шоколаду.
2. Фаршировані очі гобліна

Інгредієнти:
- яйця - 12 шт;
- червоний харчовий барвник;
- майонез - 170 г;
- 1 столова ложка гірчиці;
- сіль, мелений чорний перець - за смаком;
- 12 оливок, фаршированих перцем.
Зваріть і остудіть яйця в холодній воді. Коли вони охолонуть - ретельно розчавіть яєчну шкаралупу, але не знімайте з яйця. На варених яйцях мають з'явитися прожилки.
У гарячу воду насипте червоний харчовий барвник. Опустіть яйця в нього на 30 хвилин. Коли ви очистите їх від шкаралупи - на «очах» гобліна мають з'явитися «вени».
Далі все просто: яйця розрізаємо навпіл, виймаємо жовтки. Змішуємо жовтки, майонез, гірчицю, сіль і перець до однорідної консистенції. Фаршируємо яйця отриманою сумішшю і поміщаємо в неї половинки оливок - очі гобліна готові!
3. Гарбузові голови з вершковою начинкою
Інгредієнти:
- вершкове масло - 140 г;
- борошно -175 г + трохи для розкочування;
- цукрова пудра - 100 г + 1 чайна ложка;
- апельсин - 1;
- сир маскарпоне 100 г;
- темний шоколад - 25 г.
Змішайте розтерте лопаткою вершкове масло, борошно, 50 г цукрової пудри та дрібно натерту цедру апельсина, з цього замісіть однорідне тісто. Сформуйте з нього кулю і приберіть у холодильник на годину, загорнувши в харчову плівку.
Розкачувати тісто слід товщиною 3 мм. Вирізати з нього парну кількість заготовок у формі гарбуза (можна скористатися спеціальним трафаретом). У гарбузах також слід акуратно прорізати очі та роти, а потім прокреслити борозни, як у справжнього гарбуза. Слідкуйте за тим, щоб тісто не розірвалося, але при цьому борозни мають бути настільки глибокими, щоб не зникли під час випікання.
Випікаються заготовки протягом 15 хвилин у духовці, розігрітій до 160 градусів. Потім їх слід остудити, щоб від високих температур не розтеклася начинка.
Для начинки з'єднайте маскарпоне, чайну ложку цукрової пудри та розтоплений у мікрохвильовці або на водяній бані шоколад. Окремо змішайте 50 г цукрової пудри та 1 - 2 столові ложки апельсинового соку до однорідної консистенції.
З'єднуйте за допомогою начинки по 2 половинки заготовок. Покрийте апельсиновою глазур'ю й одразу подавайте до столу. З'їсти це печиво потрібно швидко, оскільки легка текстура начинки та глазур можуть занадто розм'якшити ніжне тісто.
- Читайте також: Топ-10 найкращих пісень для Геловіна
4. Пальці зомбі
Інгредієнти:
- фініки -250 г;
- темний шоколад - 100 г;
- 3 столові ложки арахісової пасти;
- 3 столові ложки вівсяних пластівців;
- жменю мигдальних пелюсток.
Фініки, рубаний шоколад, арахісову пасту та вівсяні пластівці подрібніть у блендері. Сформуйте «пальці» з отриманої маси, зробіть «нігті» з мигдальних пелюсток, приберіть на годину в холодильник. Ваша ефектна страва - готова.
5. Голови з перцю, фаршировані спагеті з м'ясом

Інгредієнти:
- спагеті - 250 г;
- сіль, мелений чорний перець - за смаком;
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- рослинна олія - 2 столові ложки;
- фарш - 200 - 250 г;
- 8 столових ложок томатної пасти;
- 4 великих болгарських перці.
Спагеті відваріть як зазвичай. Слідкуйте, щоб вони не переварилися. Подрібнені цибулю і часник спасеруйте на сковороді з розігрітою олією. Смажте фарш практично до готовності. Посоливши, поперчивши і додавши томатну пасту, дотушкуйте фарш до готовності. Викладіть у сковорідку спагеті, перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще кілька хвилин.
Зріжте в перців верхівки, але не викидайте. Звільніть їх від насіння, очі та роти можете вирізати на ваш розсуд. Нафаршируйте перці спагеті з м'ясом і прикрийте зрізаними верхівками. Подавати можна вже в такому вигляді - перці готові до вживання, або можна запекти їх у духовці протягом 10 - 15 хвилин за температури 180 градусів.
6. Томатний суп-пюре з очима
Інгредієнти:
- вершкове масло - 2 столові ложки;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- сухе біле вино - 120 мл;
- 1,½ кг рубаних томатів у власному соку;
- 950 мл курячого бульйону;
- 3 гілочки орегано або майорану;
- 60 мл молока;
- 60 мл нежирних вершків;
- сіль, мелений чорний перець - за смаком;
- 20 - 30 маленьких кульок моцарели;
- 10 - 15 оливок, фаршированих перцем.
Подрібнені цибулю і часник обсмажте на вершковому маслі. Додайте вино і готуйте доти, доки не випарується вся рідина. Потім додайте томати, бульйон, гілочки орегано або майорану і доведіть до кипіння. Варити суп потрібно не менше 45 хвилин, поки він не загусне. Пюрируйте за допомогою блендера, попередньо вийнявши всі трави. Додайте молоко та вершки. Ваш суп готовий.
Тепер слід зробити "очі" з моцарели та оливок. У кульках зробіть виїмки так, щоб туди помістилася половинка оливки. Розкладіть «очі» по тарілках і акуратно залийте супом.
- Читайте також: Найкращі фільми жахів на Геловін
7. Відьомські мітли
Інгредієнти:
- плавлений сир - 5 пластинок;
- солона соломка - 10;
- шніт-цибуля - 10 пір'їн.
Пластинки сиру розріжте навпіл і зробіть на них надрізи так, щоб вони були схожі на мітли. Вставте в сир соломинки та зафіксуйте цибулею.
8. Яблучні щелепи

Інгредієнти:
- яблуко;
- кілька столових ложок арахісової пасти;
- 100 - 150 г маленьких маршмеллоу.
Розріжте яблука на часточки, видаливши серцевину. Намажте їх арахісовою пастою та з'єднайте. Між часточками приліпіть на пасту маршмелоу.
9. Мумії з безе
Інгредієнти:
- яєчний білок - 2 шт;
- ½ чайної ложки лимонного соку;
- цукрова пудра - 125 г;
- 1 чайна ложка екстракту ванілі або щіпка ваніліну;
- чорний гелевий харчовий барвник;
- чорний кунжут;
- розтоплений темний шоколад.
Білки слід збити до утворення пишної піни. Потім слід продовжувати збивати на невисокій швидкості з додаванням цукрової пудри та лимонного соку. Наприкінці додайте ванілін. Маса має бути щільною, не текучою - тоді вона готова для випікання безе.
Видавлювати масу слід на деко, застелене пергаментом, за допомогою кулінарного мішка. Застосуйте свою фантазію, видавлюючи масу з мішка, щоб вийшли мумії. Очі слід зробити за допомогою кунжуту або барвника перед випіканням, якщо ви вирішили зробити їх з шоколаду - тоді після повного охолодження.
Випікати безе слід при температурі не більше 100 градусів протягом 40 - 60 хвилин. Вистигає безе в прочиненій духовці.
10. Мозок із цвітної капусти
Інгредієнти:
- цвітна капуста - 1 качан;
- 60 мл оливкової олії;
- 1½ чайної ложки рубаної шавлії;
- 1½ чайної ложки солі;
- ½ чайної ложки меленого червоного перцю;
- сир пармезан;
- томатний соус - 2 - 3 столові ложки.
Качан цвітної капусти сам по собі схожий на мозок. Щоб надати йому ще більшої реалістичності, зробіть на ньому поздовжній розріз, щоб стало схоже на півкулі мозку.
Випікайте "мозок" на деку, змащеному олією, посипавши приправами та обгорнувши фольгою при температурі 230 градусів протягом 45-50 хвилин. Розкривши фольгу, посипте страву пармезаном і запечіть ще протягом кількох хвилин. Подавайте, прикрасивши прожилки «мозку» кетчупом.
Обов'язково спробуйте кілька страв із нашої добірки, і ваші гості підуть додому ситі та задоволені.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!