Ідеальний рецепт листкового пирога: 15 хвилин і все готово
Універсальний вибір для будь-якої нагоди

Листковий пиріг із м'ясом/Фото: Bing
Листковий м'ясний пиріг – це апетитна страва, яка поєднує ніжність тіста та соковитість начинки. Ідеально підходить для сімейної вечері чи перекусу. Він готується швидко та легко, а результат завжди радує своїм ароматом і золотистою скоринкою. Пиріг можна адаптувати під власні смаки, додаючи різні види фаршу та улюблені спеції
Інгредієнти:
- 500 листкового тіста;
- 500 г будь-якого фаршу;
- половина цибулини;
- 1 болгарський перець;
- 150 г твердого сиру або моцарели (можна використовувати обидва);
- приправи: сіль, перець, італійські трави;
- 1 яйце;
- 25 мл молока;
- кунжут, гарбузове насіння.
Приготування фаршу: додати до м'ясного фаршу натертий сир, дрібно нарізаний перець і цибулю, а також приправи. Ретельно перемішати.
Розкочайте тісто у великий прямокутник, умовно поділити навпіл. На деко викласти пергамент, а зверху – тісто. На одну половину викласти фарш, залишаючи по краях 1 см, накрити другою половиною тіста й щільно заліпити краї.
Змішати яйце з молоком, змастити пиріг, посипати кунжутом і гарбузовим насінням.
Випікати в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
Спробуйте приготувати ліниві пиріжки з шинкою та сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!