Панна-кота: класика з легким штрихом
Цей десерт виходить неймовірно ніжним і вершковим. А ягідний соус додає яскравих ноток і освіжає смак

Панна-кота / Фото: depositphotos
Хто може встояти перед ніжним та повітряним десертом? Панна-кота – це справжнє задоволення для гурманів. Сьогодні я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом цього класичного італійського десерту, який я трохи адаптувала, щоб зробити його ще легшим та смачнішим.
Для панна-коти тобі знадобиться:
- Молоко – 300 мл
- Вершки 33% – 200 мл
- Цукрова пудра – 70 г
- Ванільна есенція – 1 ст. л. або ванільний цукор – 10 г
- Желатин – 10 г
- Вода – 50 мл
Для ягідного соусу (на 100 г ягід):
- Цукор – 1 ч. л.
- Крохмаль – 1 ч. л.
Приготування:
- Желатин: поки займаєтесь основою, залиште желатин набухати у воді.
- Основа: змішайте молоко, вершки, цукрову пудру та ваніль у сотейнику. Поставте на маленький вогонь і постійно помішуючи доведіть до закипання.
- Желатин: зніміть сотейник з вогню і додайте набухлий желатин. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Розливання: розлийте суміш по формочках.
- Холодильник: відправте панна-коту в холодильник мінімум на 2 години.
- Ягідний соус: поки панна-кота застигає, приготуйте соус. Ягоди перебийте блендером, додавши цукор і крохмаль. Перемішайте до однорідності.
- Подача: готову панна-коту полийте ягідним соусом.
Смачного!
Джерело:
Настюшка
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні