ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Панна-кота: класика з легким штрихом

Рецепти 09:43 - 18 жовтня 2024

Цей десерт виходить неймовірно ніжним і вершковим. А ягідний соус додає яскравих ноток і освіжає смак

Панна-кота: класика з легким штрихом

Панна-кота / Фото: depositphotos

Хто може встояти перед ніжним та повітряним десертом? Панна-кота – це справжнє задоволення для гурманів. Сьогодні я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом цього класичного італійського десерту, який я трохи адаптувала, щоб зробити його ще легшим та смачнішим.

Для панна-коти тобі знадобиться:

  • Молоко – 300 мл
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукрова пудра – 70 г
  • Ванільна есенція – 1 ст. л. або ванільний цукор – 10 г
  • Желатин – 10 г
  • Вода – 50 мл

Для ягідного соусу (на 100 г ягід):

  • Цукор – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Желатин: поки займаєтесь основою, залиште желатин набухати у воді.
  2. Основа: змішайте молоко, вершки, цукрову пудру та ваніль у сотейнику. Поставте на маленький вогонь і постійно помішуючи доведіть до закипання.
  3. Желатин: зніміть сотейник з вогню і додайте набухлий желатин. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  4. Розливання: розлийте суміш по формочках.
  5. Холодильник: відправте панна-коту в холодильник мінімум на 2 години.
  6. Ягідний соус: поки панна-кота застигає, приготуйте соус. Ягоди перебийте блендером, додавши цукор і крохмаль. Перемішайте до однорідності.
  7. Подача: готову панна-коту полийте ягідним соусом.

Смачного!

Вафельний рулет з желе: Смак нашого дитинства.

Джерело: Настюшка

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин