ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційний французький кіш з куркою та грибами

Рецепти 10:11 - 24 жовтня 2024

Неповторний смак випічки вразить усю родину та гостей

Традиційний французький кіш з куркою та грибами

Традиційний французький кіш з куркою та грибами/Фото: man_darinka.food

Кіш – традиційна страва французької кухні, яку люблять у всьому світі. Пиріг готують з пісочного тіста, а для начинки використовують куряче філе, овочі та гриби. Обов'язковим елементом кіша є вершкова заливка, яка поєднує начинку і тісто, надаючи випічці неповторний смак.

Інгредієнти для тіста:

  • пшеничне борошно – 250 г;
  • вершкове масло – 125 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • холодна вода – 3 ст. л;
  • сіль – 0,5 ч. л

Інгредієнти для начинки:

  • куряче філе – 350 г;
  • свіжі печериці – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 0,25 ч. л;
  • чорний мелений перець – 0,25 ч. л;
  • рослинна олія – 50 мл.

Інгредієнти для заливки:

  • твердий сир – 150 г;
  • вершки жирністю 20% – 200 мл;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. л;
  • чорний мелений перець – 0,25 ч. л

Приготування:

1. У глибокий посуд просіємо борошно. Холодне масло обваляємо в борошні, подрібнимо на крупній тертці.

2. Перетремо борошно з маслом у дрібну крихту. Додамо в суміш 1 яйце, холодну воду та сіль.

3. Замішаємо однорідне тісто. Загорнемо його у харчову плівку, відправимо у холодильник на 30 хвилин.

4. Куряче філе помиємо, наріжемо невеликим кубиком. Викладемо м'ясо на сковороду з розігрітою олією. Помішуючи, обсмажимо філе до готовності.

5. Цибулю очистимо, наріжемо дрібним кубиком, додамо до філе, перемішаємо. Продовжимо обсмажувати інгредієнти разом ще 3-4 хвилини.

6. Свіжі печериці помиємо, наріжемо дрібним кубиком, додамо до начинки. Перемішаємо, продовжимо обсмажувати начинку до готовності грибів. В кінці приготування додамо сіль і чорний перець за смаком.

7. Для заливки у глибокому посуді змішаємо 2 яйця і вершки.

8. Додамо в заливку тертий сир, сіль і чорний перець, перемішаємо.

9. Охолоджене пісочне тісто розкачаємо в круглий пласт діаметром 28 см і товщиною 5 мм. Викладемо тісто у форму діаметром 22 см, формуючи бортики у пирога. Наколемо тісто виделкою.

10. Викладемо начинку на пісочну основу.

11. Додамо вершкову заливку, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру пирога. Зверху для прикрашання викладемо нарізані слайсами гриби.

12. Відправимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Смачного!

Картопляний гратен з беконом: рецепт класичної французької страви.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин