Традиційний французький кіш з куркою та грибами
Неповторний смак випічки вразить усю родину та гостей

Традиційний французький кіш з куркою та грибами/Фото: man_darinka.food
Кіш – традиційна страва французької кухні, яку люблять у всьому світі. Пиріг готують з пісочного тіста, а для начинки використовують куряче філе, овочі та гриби. Обов'язковим елементом кіша є вершкова заливка, яка поєднує начинку і тісто, надаючи випічці неповторний смак.
Інгредієнти для тіста:
- пшеничне борошно – 250 г;
- вершкове масло – 125 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- холодна вода – 3 ст. л;
- сіль – 0,5 ч. л
Інгредієнти для начинки:
- куряче філе – 350 г;
- свіжі печериці – 250 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- сіль – 0,25 ч. л;
- чорний мелений перець – 0,25 ч. л;
- рослинна олія – 50 мл.
Інгредієнти для заливки:
- твердий сир – 150 г;
- вершки жирністю 20% – 200 мл;
- курячі яйця – 2 шт.;
- сіль – 0,5 ч. л;
- чорний мелений перець – 0,25 ч. л
Приготування:
1. У глибокий посуд просіємо борошно. Холодне масло обваляємо в борошні, подрібнимо на крупній тертці.
2. Перетремо борошно з маслом у дрібну крихту. Додамо в суміш 1 яйце, холодну воду та сіль.
3. Замішаємо однорідне тісто. Загорнемо його у харчову плівку, відправимо у холодильник на 30 хвилин.
4. Куряче філе помиємо, наріжемо невеликим кубиком. Викладемо м'ясо на сковороду з розігрітою олією. Помішуючи, обсмажимо філе до готовності.
5. Цибулю очистимо, наріжемо дрібним кубиком, додамо до філе, перемішаємо. Продовжимо обсмажувати інгредієнти разом ще 3-4 хвилини.
6. Свіжі печериці помиємо, наріжемо дрібним кубиком, додамо до начинки. Перемішаємо, продовжимо обсмажувати начинку до готовності грибів. В кінці приготування додамо сіль і чорний перець за смаком.
7. Для заливки у глибокому посуді змішаємо 2 яйця і вершки.
8. Додамо в заливку тертий сир, сіль і чорний перець, перемішаємо.
9. Охолоджене пісочне тісто розкачаємо в круглий пласт діаметром 28 см і товщиною 5 мм. Викладемо тісто у форму діаметром 22 см, формуючи бортики у пирога. Наколемо тісто виделкою.
10. Викладемо начинку на пісочну основу.
11. Додамо вершкову заливку, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру пирога. Зверху для прикрашання викладемо нарізані слайсами гриби.
12. Відправимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Смачного!
Картопляний гратен з беконом: рецепт класичної французької страви.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!