Сенсація в кулінарії: хліб на 0,5 грама дріжджів підкорює мережу
Хліб виходить пишний і ароматний

Рецепт хліба/Фото: Bing
Завдяки тривалому бродінню та мінімальній кількості дріжджів, він набуває неповторного смаку й аромату.
Приготування:
Опара з вечора: змішайте 0,5 грама дріжджів з 200 мл води та 200 грамів пшеничного борошна. Поставте опару бродити на 12-15 годин при температурі 20-22°C, закривши ємність кришкою.
Замішування тіста: до опари додаємо 150 мл води, 50 г житнього або іншого борошна за бажанням (можна лишити лише пшеничне, усього - 300 г), а також 10 г солі. Вимішуємо до однорідності, не залишаючи сухого борошна.
Розстойка: покладіть тісто в змащену олією миску, накрийте кришкою та залиште на 15-20 хвилин. Потім змочіть руки водою і добре вимісіть тісто до гладкості. Поверніть тісто в миску під кришку на 2 години, перевертаючи його кожні 30-40 хвилин.
Формування: коли тісто підніметься вдвічі, викладіть його на присипаний борошном стіл, проведіть попередню формовку, накрийте на 15 хвилин, а потім остаточно сформуйте, випускаючи бульбашки. Перекладіть у корзинку або миску (20-22 см), застелену рушником і добре посипану борошном. Знову присипте тісто борошном, накрийте плівкою та дайте розстоятися 40 хвилин.
Випічка: розігрійте духовку до 250°C разом із формою для випікання. Викладіть хліб на пергамент, зробіть надріз, перекладіть у форму (підійде каструля або гусятниця) і випікайте 20 хвилин. Потім зніміть кришку і випікайте ще 25 хвилин при 200°C.
Охолоджуйте хліб на решітці не менше 40 хвилин перед нарізкою.
Спробуйте приготувати дуже простий рецепт моркви по-корейські.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!